Skip to content
Politică

Săgeți între Piperea și Suciu de la BNR: „Îl execut silit!” „Să-mi trimită factura!” EXCLUSIV

cotidianul.ro

Zboară săgeți între avocatul Gheorghe Piperea și Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României (BNR).

Juristul a scris, marți, pe Facebook, că îl va executa silit pe oficialul BNR, pentru un onorariu pe care acesta nu i l-a plătit, după ce Piperea a apărat, într-un proces colectiv, zeci de jurnaliști și artiști care contestau o hotărâre a ANAF. Amintim că, în 2011, Fiscul (condus atunci de Sorin Blejnar) a impus plata retroactivă a taxei pe valoarea adăugată pentru o serie de persoane fizice care, între 2006 și 2010, obținuseră venituri din drepturi de autor de peste 35.000 de euro pe an.

„Domnul care semneaza articolul din linkul de mai jos va fi actionat in justitie de mine, pentru daune morale. Nu doar ca de vreo 18 luni m-a atacat sistematic si nemeritat, fara baza factuala, dar in ultima vreme chiar a exagerat, chiar a sarit calul. De altfel, daca nu ar fi fost amploaiat pe la BNR, in cadrul asa-numitului departament de comunicare, ci un simplu ziarist, nu l-as fi deranjat. Debublarea personalitatii sale imi permite, insa, o actiune in daune morale contra sa ca angajat al BNR. Sa vedem daca sefimea BNR va aplica „regula” din Statutul BNR care ii permite sa isi finanteze cheltuielile de judecata si despagubirile la care ar fi supusa din bugetul BNR, adica din banii nostri, ai contribuabililor.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al BNR are sa imi plateasca un onorariu (modic) din perioada cand era ziarist si trebuia sa achite un tva retroactiv stabilit de fisc pentru venituri din cesiunea de drepturi de autor. L-am aparat alaturi de alti 29 de ziaristi, artisti, realizatori de tv si cantareti, intr-un proces de contencios administrativ de tip class action, si l-am scapat si pe el de aceasta corvoada, alaturi de toti ceilalti aflati in situatia celor 30. Dl purtator nu mi-a platit. O sa il execut silit.

Cu sumele rezultate voi face o donatie cu sarcina : un cadou de despartire de banca in favoarea guvernatorului, sarcina constand in despartirea reala, netrucata, de banca este mesajul lui Gheorghe Piperea, cu referire la un articol critic la adresa lui și publicat de economica.net.

Contactat de PSnews.ro, Dan Suciu a declarat că îi va plăti avocatului onorariul datorat, dar după ce îi va trimite factura.

„Aștept să-mi trimită și factura. Evident, sunt dispus să-l achit, dacă-mi trimite și factura – nu mi-a trimis-o până acum. 2013, cred, când s-a încheiat procesul. A fost o sumă modică, fiindcă eram un grup mare, dar nu contează suma – evident -, fiind procesul încheiat și asta e: dacă-mi trimite factura, cu mare plăcere, sigur, cu mulțumirile de rigoare”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al BNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *