Skip to content
Politică

Șah la Vlad Voiculescu: Valeriu Gheorghiță ar putea să-l înlocuiască pe Raed Arafat

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Protestele din ultimele zile și nemulțumirile oamenilor în legătură cu măsurile privind combaterea pandemiei ar putea să aducă schimbări importante pe scena politică. Raed Arafat ar putea fi înlocuit cu doctorul militar Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului de Vaccinare, ceea ce ar reprezenta o lovitură dură pentru Vlad Voiculescu.

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că Valeriu Gheorghiță ar fi pregătit de un grup influent în Guvern pentru a-l înlocuit pe Raed Arafat din funcția de secretar de stat la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), din MAI. Această schimbare nu se va realiza ușor, deoarece Arafat rămâne un politician bine ancorat pe scena politică. Chiar dacă nu face parte din niciun partid, Arafat se pricepe foarte bine la politică și a reușit să supraviețuiască indiferent de partidul ajuns la guvernare.

" "

Vlad Voiculescu și Raed Arafat au fost cei care au decis toate măsurile împotriva pandemiei și au comunicat de fiecare dată. În cazul în care Arafat va fi dat jos din funcție, Gheorghiță va trebui să se confrunte cu actualul ministru al Sănătății, deoarece Voiculescu vrea să fie în continuare cel care taie și spânzură în această pandemie, chiar și atunci când toată lumea îi spune că face greșeli.

Vlad Voiculescu este unul dintre susținătorii celor mai dure măsuri de izolare, insistând chiar ca elevii să poarte mască la orele de educație fizică. Reducerea programului pentru magazine, până la ora 18, este iarăși o idee impusă de Vlad Voiculescu și Raed Arafat.

Dacă Valeriu Gheorghiță va ajunge la conducerea DSU și va avea un cuvânt de spus în gestionarea pandemiei, atunci ar trebui să ne așteptăm la o strategie diferită, cu mai mult accent pe vaccinare. Schimbarea lui Raed Arafat se va face tocmai pentru că oamenii sunt nemulțumiți de măsurile actuale, iar Departamentul pentru Situații de Urgență și-a arătat limitele inclusiv în această pandemie. Valeriu Gheorghiță va avea rolul de a găsi un compromis între reluarea activităților și combaterea pandemiei. România are avantajul de a primi mai multe doze de vaccin în următoarea perioadă, ceea ce ar putea reprezenta șansa de redeschidere a tuturor activităților.

Conflictul dintre Voiculescu și Gheorghiță a explodat atunci când Ministerul Sănătății a publicat listele cu toate centrele de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a recunoscut ulterior că l-a informat pe premierul Florin Cîțu în privința listei publicate de minister. În urma acestei informări, premierul Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătății pentru a verifica listele respective și cine le-a publicat.

Este greu de crezut că USRPLUS va susține schimbarea lui Raed Arafat de la conducerea DSU, atât timp cât partidul condus de Barna-Cioloș dorește măsuri tot mai dure pentru combaterea pandemiei. Valeriu Gheorghiță ar putea fi susținut de PNL și președintele Klaus Iohannis pentru noua funcție la conducerea DSU, dar ar putea primi susținerea și altor partide din Parlament.

Toate aceste lupte pentru schimbare se poartă, momentan, în culisele scenei politice. Nu este exclus ca USRPLUS să aducă tot scandalul în fața televizoarelor, așa cum ne-a obișnuit de atâtea ori, și să-și asume public susținerea pentru Raed Arafat, tocmai pentru a împiedica schimbarea acestuia de la conducerea DSU.

 

 

" "

2 comentarii la “Șah la Vlad Voiculescu: Valeriu Gheorghiță ar putea să-l înlocuiască pe Raed Arafat

  1. TOȚI CEI CARE SUNT LA PUTERE ACUM SUNT NIȘTE CRIMINALI ȘI TRĂDĂTORI DE NEAM, ȚARĂ ȘI CREDINȚĂ, NIȘTE SATANISTI ȘI ANTIHRISTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *