Skip to content
Puterea Știrilor Video

Șah-mat pentru Tăriceanu. Ce spune Eugen Tomac despre o alianță PMP-PRO România-ALDE

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, președintele PMP Eugen Tomac a exclus varianta unei alianțe cu PRO România și ALDE.

Tomac a declarat că „Ponta este un politician care minte foarte mult”, iar la ALDE „este o altă problemă: Călin Popescu Tăriceanu”.

„Există oameni de foarte bună calitate în ALDE, pe care îi cunosc de când erau în PNL”, a mai spus acesta.

„Victor Ponta s-a dus la el acasă la PSD. Există deja candidați comuni PSD-PRO România prin mai multe zone din țară. Domnul Țuțuianu este candidatul PSD la Consiliul Județean Dâmbovița. Nu este nimic nou, pur și simplu se ceartă, bălăcăresc în spațiul public, însă știu foarte bine interesul: să fie uniți, să fie împreună, să încerce să își consolideze electoratul.

Nu avem cum să facem o alianță cu PRO România. Este un partid de stânga. Victor Ponta este un politician care minte foarte mult, care nu își respectă cuvântul. Și-a dat cuvântul că va susține alegerea primarilor în două tururi și apoi nu a susținut-o(…) Este exclus să avem o alianță cu PRO România.

La ALDE este o altă problemă: Călin Popescu Tăriceanu. Este un lider care a stat lipit ca marca de timbru de Liviu Dragnea. Este un om politic care, din punctul meu de vedere, și-a atins limita și nu poate un partid ca PMP să se așeze în spatele lui Tăriceanu. Este exclus așa ceva. Există oameni de foarte bună calitate în ALDE, pe care îi cunosc de când erau în PNL. Din punct de vedere al unei înțelegeri între partidele noastre este exclus. Putem discuta alte proiecte comune, însă nu va exista o alianță PMP-ALDE”, a declarat Eugen Tomac, președintele PMP, la Puterea Știrilor.

Disperare pentru Tăriceanu: nu își găsește parteneri la alegeri

Declarația lui Tomac vine în contextul în care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunța zilele trecute că există discuții pentru o alianță între ALDE, Pro România și PMP, în vederea alegerilor parlamentare.

”Din discuțiile pe care le avem și noi în zona politică am să vă spun ceva: nici Pro România nu este chiar atât de liniștită că intră, nici cei de la PMP. În afară de PSD și PNL nu există o garanție a unui rezultat care să îi facă să stea liniștiți și tocmai de aceea există discuții tatonări între partidele care sunt în acest risc. N-ar fi chiar ciudată o colaborare Pro România-ALDE. Anul trecut am convenit să-l susținem împreună pe Mircea Diaconu, deci avem ceva experiență. Să nu uităm că eu ca premier am colaborat foarte bine cu Victor Ponta. Ar fi chiar interesant de văzut cum ar funcționa o alianță între doi foști prim-miniștri, care au sufientă experiență și rezultate.”, a spus Tăriceanu, la Gândul Live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *