Skip to content
Sălaj Știri locale

Salaj: Penalităţi uriaşe pentru şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie

cugetliber.ro

Sindicaliștii de la Europol susțin că IPJ Sălaj trebuie să plătească penalități de peste 800.000 de lei pentru că șefii instituției nu au pus în aplicare decizia instanței în urma unui proces privind drepturile salariale.

În 2019, aproximativ 50 de angajați au Inspectoratului Sălaj au deschis acțiune în instanță, cerând recalcularea salariilor și plata unor diferențe salariale. După mai multe decizii contradictorii ale instanței, salariații au avut câștig de cauză.

Sindicaliștii Europol susțin că inspectorul șef nu a pus decizia în aplicare, astfel că s-a ajuns la penalități uriașe. „860.000 reprezintă penalitățile pe care IPJ Sălaj trebuie să le plătească celor 50 de polițiști care au câștigat un proces pe drepturi salariale. Această sumă crește în fiecare zi cu 5000 lei. Iar pentru faptul că sentința definitivă nu a fost executată de conducătorul instituției, adică de către inspectorul șef al IPJ Sălaj, instanța i-a aplicat o amendă de 20% din salariul minim, adică 460 lei/zi”, anunță, vineri, Europol.

Penalitățile se calculează în continuare, arată sursa citată, așa că suma va crește.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *