Salarii 2024. Bugetarii care vor primi pe card în februarie 11.484. Cum arată grilele după majorări

Sursa foto: X

Un exemplu concret dat este cel al unui director de școală cu gradul didactic I, care ar putea ajunge la un salariu brut de 11.484 de lei după majorările din iunie 2024.

Salarii 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat rezultatele unei întâlniri cu directorii unităților de învățământ din țară, dezvăluind planurile pentru noile salarii ale profesorilor.

Profesorii vor avea salarii de 10.000 de lei după creșterile promise de stat. Lista veniturilor. În perioada iunie 2023 – iunie 2024, salariile profesorilor vor înregistra creșteri medii de peste 50%, conform declarațiilor oficiale ale ministrului.

Din această lună, salariul de bază pentru funcțiile de conducere de director în învăţământul preuniversitar va fi cuprins între 10.590 lei şi 11.242 lei, iar în luna iunie 2024, între 11.260 lei şi 11.812 lei.

Potrivit conducerii Ministerului Educaţiei, „în acest an, pentru directori şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%”. La această creștere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică (10%).

Săptămâna trecută, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru modificarea anexelor nr. 1 şi 2 la Normele metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere de director şi director adjunct din învățământul preuniversitar de stat.

Actul normativ stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ, eliminând inechitățile salariale în ceea ce priveşte funcțiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef, cu nivel de studii superioare (S).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: