Salarii 2024/ Ce bugetari rămân fără sporuri, cine primeşte retroactiv sporuri de 5.000 de lei

Sursa foto: newsweek.ro
Sursa foto: newsweek.ro

Legea Salarizării ar urma să intre în vigoare cel mai devreme, după 1 ianuarie 2025, asta în condițiile în care termenul din PNRR de adoptare era sfârșitul anului 2024.

Salarii 2024. Legea salarizării în sectorul bugetar, un subiect dezbătut cu recurență atât în ultimele zile în Guvern, cât și de către patronatele și sindicatele din numeroase domenii, este și unul din punctele nevralgice ale discuțiilor dintre Comisia Europeană și guvern în sesiunile de negociere din august 2023, pe tema îndeplinirii jaloanelor pentru PNRR.

Noua lege a salarizarii va include acordarea de sporuri doar pe criterii de performanță, au declarat surse guvernamentale. Astfel, în cazul în care sunt licee în care niciun elev nu a luat bacalaureatul, atunci profesorii vor trebui să se mulțumească doar cu salariul, fără niciun alt spor sau bonus, au precizat sursele.„Simpla prezență în clasă nu este suficientă. Este nevoie de implicare în clasă, nu la meditații, și de îndrumare a tinerilor, astfel încât inclusiv din școală aceștia să plece cu baze solide de cunoștințe și cu un sistem de valori bine definit. Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile.

”Sunt perfect conștient și de limitările existente încă în sistemul nostru de învățământ. Le cer însă profesorilor să-și facă meseria așa cum trebuie să o facă și nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflectă, în mod concret, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar și performanță. Profesorii care muncesc, care își fac corect meseria, trebuie și vor fi răsplătiți”, a declarat marți premierul Marcel Ciolacu cu ocazia ceremoniei de semnare a unor contracte finanțate prin Planul Național de Redresare si Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: