Skip to content
Politică

Salariile mici din administrație, un mit demontat

rnews.ro

Salariile mici din domeniul public au fost mereu un subiect dezbătut și o piedică în calea multora de a se implica, însă la ora actuală acesta pare să fie un mit, care pe zi ce trece este demontat.

Spațiul public era mai mereu văzut ca un loc unde randamentul la muncă al funcționarilor este scăzut din cauza renumerațiilor mici, comparativ cu salariile din mediul privat, relatează B1.ro.

Ei bine, odată cu Legii salarizarii unitare și de când administrațiile își pot stabili singure grilele de salarizare, dat fiind că sunt plătite de la bugetul local, lucrurile stau altfel.

Acest lucru este dovedit de ședința Primăriei Sectorului 2, în care a fost aprobat proiectul privind cuantumul salariilor de bază pentru aparatul de lucru din această instituție și a celor aflate în subordinea Consiliului Local.

Astfel, salariile functionarilor din subordinea Primariei  vor fi: director  general – 9200 de lei, șef serviciu – 7700 de lei, referent, expert consilier (în funcție de vechime) – 2600-5700 de lei (categoria aceasta stă și la ghișee), polițist local (în funcție de vechime) – 1800-4000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *