Skip to content
Externe

Salariu tăiat cu 10% pentru o japoneză care a plecat de la serviciu cu 2 minute mai devreme

Mai mulți angajați din Japonia au decis să plece de la slujbă cu două minute mai devreme pentru a nu rata autobuzul care îi ducea acasă. Astfel, ei au plecat cu două minute mai devreme față de ora 17:15, când li se termina programul, pentru a putea fi în stație la 17:17, ora la care sosea autobuzul ce îi ducea spre casă. Dacă îl ratau, aveau de așteptat încă jumătate de oră până să vină următorul.  Potrivit sankei.com, situația a fost semnalată de Consiliul școlar al orașului Funabashi, din prefectura Chiba.

O situație intolerabilă pentru conducere, care a observat că printre cei care „s-au sustras” de la programul de lucru se număra și o femeie de 59 de ani în sarcina căreia era chiar gestionarea prezenței. Mai mult, ea este bănuită că este cea care a avut inițiativa și cel mai grav fapt care i se reproșează este că a avut ideea falsificării cardurilor de prezență. Astfel, acești angajați care plecau mai devreme le lăsau cardurile colegilor lor rămași la serviciu pentru a fi pontați că pleacă la ora prevăzută în program. Ca urmare, pentru că i-a făcut și pe alții să-i urmeze exemplul, femeia s-a trezit cu o reducere de 10 la sută a salariului timp de trei luni, scrie profit.ro.

Potrivit presei japoneze, banii economisiți de instituție prin această sancțiune echivalează cu 1.090 de euro.

Ceilalți salariați, inclusiv cei care au pontat cardurile de prezență în locul „chiulangiilor”, au primit doar avertismente. Decizia a provocat indignare pe rețelele sociale, mai ales că unii dintre acești salariați veneau dimineața mai devreme la muncă, dar asta nu deranja pe nimeni. În acest caz, de ce nu sunt plătite și minutele suplimentare? au comentat utilizatorii rețelelor sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *