Salariul minim brut ar putea ajunge la 3.700 de lei. Măsura ar fi urmată de introducerea salariului minim european

Sursa foto: X

Creșterea salariului minim: Guvernul susține că venitul minim BRUT va ajunge, de la 1 iulie, la 3.700 de lei. Ar urma să fie introdus așa-numitul salariu minim european… care presupune ca salariul minim să reprezinte 50% din salariul mediu brut pe ţară.

Dacă s-ar aplica această regulă, economiștii estimează că – de la 1 ianuarie – salariul minim brut ar urma să ajungă la 4100 de lei.

3700 de lei BRUT ar urma să fie noul nivel al salariului minim de la 1 iulie. Recent, patronii din companiile mici solicitau și scutiri de taxe pentru sumele majorate. O decizie finală încă nu a fost luată, declara secretarul de stat din Ministerul Muncii Cristian Vasilcoiu ­– într-o conferință pe teme economice -ZF HR Trends:

„A fost un consiliu național tripartit la sfârșitul anului în care s-a discutat despre salariul minim pe economie. Fusese crescut la 1 octombrie. Intenția a fost să fie crescut la 1 ianuarie. Mediul de afaceri a zis: stați puțin așa. S-a discutat acolo să fie o creștere la jumătatea anului, în jurul cifrei de 3.700-3.800 sau la jumătate între ele, însă nu e o decizie finală luată. Ideea a fost să nu mai fie crescut de la 1 ianuarie , în condițiile în care fusese crescut cu două luni mai devreme, ci măcar să mai treacă o jumătate de an”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Muncii Cristian Vasilcoiu.

Odată aplicată regula salariului minim european, de la 1 ianuarie 2025, salariul minim brut în România ar urma să ajungă la 4.100 de lei – adică jumătate din salariul mediu brut pe ţară, care – potrivit estimărilor – ar urma să fie de 8.200 de lei .

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL