Skip to content
Politică

Salariul minim şi pensiile ar putea creşte din 2023, anunţă premierul: „Sumele vor fi anunțate după ce avem proiecţia de buget”

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că există posibilitatea ca salariul minim şi pensia să crească din 2023. El a precizat că există voinţa politică în acest sens, dar datele vor fi făcute publice după proiecţia bugetului pe anul viitor.

Am susţinut încă de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiei, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecţia de buget pe anul 2023„, a afirmat Ciucă când a fost întrebat despre alinierea României la decizia Parlamentul European privind un salariul minim.

Referitor la posibilitatea acordării voucherelor de 50 de euro şi la începutul anului 2023, Ciucă a spus că este posibil să fie luate măsuri similare: „În funcţie de evoluţia situaţiei şi de fondurile de care dispunem, pe de o parte, trebuie să acoperim rata de creştere a inflaţiei, de cealaltă parte, de asemenea, în funcţie de situaţia concretă şi de evoluţia inflaţiei şi a economiei, aşa cum am făcut anul acesta – şi am luat deja două măsuri de a asigura cetăţenilor vulnerabili, cu salarii mici, cu pensii mici acest sprijin financiar, primul în prima jumătate a anului, cel de-al doilea în a doua jumătate a anului – să gândim şi să luăm măsuri similare şi anul viitor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *