Skip to content
Gorj Știri locale

Salvamont foloseşte în premieră programul de căutare automată în cazul unui bărbat cu probleme psihice dispărut în Tg Jiu

Facebook

Un bărbat de 42 de ani care a fost dat dispărut într-o zonă împădurită din nordul municipiului Târgu Jiu este căutat de forţe terestre, dar şi de salvamontişti cu ajutorul a trei drone. Este folosit pentru prima dată programul de căutare automată.

„Căutarea este atipică, întrucât persoana căutată are probleme psihice şi se ascunde de familie, de echipele de căutare şi şansele de a fi observat vizual din aer sunt mici”, au arătat reprezentanţii Salvamont.

Reprezentanţii Salvamont România au anunţat, pe pagina de Facebook, că salvamontişti din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj participă la o acţiune de căutare a unei persoane dispărute în zona dealurilor din nordul municipiului Târgu Jiu.

„Se foloseşte în premieră căutarea cu programul de căutarea automată, iar datele sunt transmise la Centrul naţional de analiză date Salvamont – Vodafone. Salvamontiştii au ridicat trei drone în aer, cu două se face căutare vizuală, inclusiv termală, şi cu o dronă se face mapare şi captare de fotograme care se analizează în centru. Căutarea este atipică, întrucât persoana căutată are probleme psihice şi se ascunde de familie, de echipele de căutare şi şansele de a fi observat vizual din aer sunt mici”, a transmis sursa citată de News.ro. Totodată, un alt salvamontist face o căutare cu o motocicletă de teren, iar în zonă participa la căutări forţe terestre, sub coordonarea Poliţiei.

„La data de 10 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că numitul Curelea Alin Aurelian, de 42 de ani, din comuna Turcineşti, ar fi plecat voluntar de la domiciliu, în zona împădurită din punctul Ivănişi, satul Rugi şi nu a mai revenit la locuinţă”, a anunţat, la rândul său, Poliţia Judeţeană Gorj.

Bărbatul are 1,8 metri înălţime, greutate aproximativă – 90 kg, faţă ovală, ochi căprui, păr şaten scurt. La data plecării, el era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni tip blue jeans, rolling de culoare roşie, iar în picioare purta o pereche de pantofi cu pătrăţele pe talpă.

Persoanele care au informaţii care ar putea duce la găsirea bărbatului sunt rugate să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *