Skip to content
Brașov Știri locale

Salvamont: Record de accidentări în Poiana Braşov. Mai multe persoane au ajuns la spital

adevarul.ro

17 persoane, dintre care şase au ajuns la spital, s-au accidentat vineri în timp ce practicau sporturile de iarnă sau se plimbau în Poiana Braşov.

‘Zi cu număr record de accidentări în Poiana Braşov. Astăzi, 05.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 17 cazuri, în care persoanele s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă sau se plimbau în Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor şi apoi le-au coborât în siguranţă la baza muntelui.

Pentru 6 dintre aceste persoane a fost nevoie şi de intervenţia echipajelor SMURD sau SAJ, care le-au preluat şi transportat la unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare. În două dintre cazuri vorbim de turişti echipaţi inadecvat, cu încălţări de oraş, care au alunecat şi s-au accidentat în timp ce se plimbau pe traseele din Masivul Postăvaru’‘, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Poiana Braşov.

Salvatorii montani vin şi cu recomandări pentru turişti, dar şi pentru schiori. ‘‘Recomandăm turiştilor care doresc să se plimbe pe traseele montane din zona noastră să se asigure că dispun de echipament adecvat şi să aibă încălţări specifice pentru munte. Totodată, recomandăm schiorilor să manifeste prudenţă şi să reducă considerabil viteza, deoarece există diferenţe mari în consistenţa zăpezii de la o zonă la alta.

În a doua parte a zilei, zăpada de suprafaţă începe să se înmoaie din cauza căldurii, fiind înlăturată către margini şi strânsă în gâlme de numărul mare de schiori. Stratul de bază care este predominant compus din zăpadă artificială rămâne dur pe tot parcursul zilei, făcându-i pe schiori să treacă de la aceste zone rapide, la cele lente cu zăpadă pufoasă şi grea, care solicită foarte mult articulaţiile genunchilor”, precizează sursa citată de Agerpres.

De la începutul sezonului de schi salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 270 de cazuri, reprezentând 277 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *