Skip to content
Societate

Salvamontiştii din Poiana Braşov au avut, în medie, 7 intervenţii pe zi în luna februarie

adevarul.ro

Salvamontiştii din Poiana Braşov anunţă că, în pofida crizei sanitare, luna februarie s-a dovedit a fi una „deosebit de aglomerată”, iar numărul intervenţiilor salvatorilor montani pe pârtii şi pe traseele montate a fost semnificativ mai mare, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Astfel, dacă în februarie 2020, înainte ca pandemia să afecteze România, salvatorii braşoveni au avut, în medie, 5,8 intervenţii zilnic, media evenimentelor raportate luna trecută a crescut, fiind de 7,2 pe zi.

Luna februarie, în ciuda restricţiilor impuse de criza medicală, a fost una deosebit de aglomerată, cu un trafic intens, atât pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă, cat şi pe traseele montane din Poiana Braşov, Postăvaru, dar şi Tâmpa. Din păcate, acest flux mare de turişti s-a reflectat şi într-un număr mare de evenimente, la care salvatorii montani din Poiana Braşov au fost solicitaţi să răspundă.

S-a intervenit în 194 de cazuri, vizând 202 persoane, care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate. Dintre acestea, 54 de persoane au fost trimise către unităţile spitaliceşti, pentru controale suplimentare de specialitate, cu echipajele structurilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă sau SMURD”, au transmis, miercuri, pe Facebook, salvatorii montani braşoveni.

Aceştia au precizat că media de 7,2 intervenţii pe zi înregistrată în februarie 2021 depăşeşte media intervenţiilor din luna anterioară, când au fost 7 cazuri pe zi, dar şi pe cea din februarie 2020, când media era de 5,8 evenimente raportate la o zi.

Într-o proporţie covârşitoare, în această perioadă, evenimentele sunt legate de pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă şi mai puţin de turiştii care aleg să se plimbe pe traseele montane din zonă. Totuşi, numărul mare al acestor incidente trebuie văzut şi în contextul unui flux foarte mare de turişti şi, din păcate, a lipsei de responsabilitate a multora dintre aceştia, atunci când vine vorba despre practicarea sporturilor de iarnă, fie ca vorbim de schi, snowboard, sau săniuş”, au menţionat salvamontiştii braşoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *