Doar 3 din 5 copii intraţi în şcoală în urmă cu 9 ani au reuşit să obţină peste 5 la Evaluarea Naţională

Examen
Sursa foto: unsplash

Organizaţia Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra faptului că doar trei din cinci copii intraţi în şcoală acum nouă ani au reuşit să obţină medii peste 5 la Evaluarea Naţională.

Există judeţe unde ponderea este în jur de 25%. Spre exemplu, în judeţul Giurgiu, ajunge la 27,26%, în Călăraşi la 25,9%, iar în Covasna la 24,51%, se precizează într-un comunicat transmis de organizaţie. Actuala generaţie de elevi/absolvenţi ai clasei a VIII-a a pornit la drum cu 189.730 de copii – numărul elevilor înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2015 – 2016. În acest an, 160.467 de elevi au fost înscrişi la Evaluarea Naţională, iar procentul mediilor sub 5 a fost de 15,35% în urban şi 42,27% în rural.

Procentul de părăsire a educaţiei poate fi explicat, pe de o parte, prin abandonul şcolar, iar, pe de altă parte, prin fenomenul migraţiei, se menţionează în comunicat. O altă explicaţie ar fi situaţiile de corijenţă sau repetenţie. În acest an, înscrierile la Evaluarea Naţională au avut loc în perioada 11 – 14 iunie, iar cursurile elevilor de clasa a VIII-a s-au încheiat pe 14 iunie, mai explică organizaţia.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: