Sam Altman a fost demis cu efect imediat din funcţia de director general al OpenAI

Sam Altman
Sursa foto: Facebook

Sam Altman, vedetă din Silicon Valley, a fost demis cu efect imediat din funcţia de director general al OpenAI, care a lansat în urmă cu un an platforma de inteligenţă artificială generativă ChatGPT, după ce consiliul de administraţie i-a reproşat că nu a fost întotdeauna „direct” cu acesta, relatează AFP.

„Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost întotdeauna direct în comunicarea sa cu consiliul, împiedicându-i capacitatea de a-şi îndeplini responsabilităţile”, se arată într-un comunicat, în care se subliniază că forul nu mai are „încredere în capacitatea sa de a conduce OpenAI”.

Mira Murati, directorul tehnic al OpenAI, a fost desemnată să conducă interimar compania până la finalizarea procesului actual de găsire a unui succesor permanent. Ea lucrează în cadrul companiei de cinci ani.

„OpenAI a fost structurat în mod intenţionat pentru a avansa misiunea noastră: să ne asigurăm că inteligenţa artificială aduce beneficii întregii umanităţi. Consiliul de administraţie rămâne pe deplin angajat în slujba acestei misiuni”, a spus el.

„Suntem recunoscători pentru numeroasele contribuţii ale lui Sam la crearea şi creşterea OpenAI. În acelaşi timp, credem că este nevoie de o nouă guvernanţă pentru a merge mai departe”, a continuat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL