Sămânță de scandal între Grecia și Turcia, după un INCIDENT în apele teritoriale turcești

Sursa foto: forums.airbase

Sămânță de scandal între Turcia și Grecia, după ce o navă de patrulare a Gărzii de Coastă Elenă a intrat vineri dimineaţă în apele teritoriale turceşti, lângă Bodrum. Totul s-a întâmplat în timpul urmăririi unei bărci cu motor, despre care se presupune că este implicată în traficul de migranţi.

În urma acestui incident, oficialii turci au contactat partea greacă şi şi-au exprimat supărarea faţă de incident. Conform ekathimerini,com, incidentul s-a produs la ora 11 dimineaţa, nava Pazei de Coastă ajungând la aproximativ 50 de metri de ţărm, surprinzându-i pe cei aflaţi la plajă, care au filmat şi au anunţat autorităţile turce, potrivit informațiilor news.ro.

Barca cu motor a fost dusă la mal, iar cel aflat la bord a fugit. Potrivit unor informaţii, el ar fi fost arestat ulterior de poliţia turcă. După această situație, care a generat o stare conflictuală și de nemulțumire, oficialii turci au contactat partea greacă.

Oficialii Gărzii de Coastă au explicat că au decis să continue urmărirea până pe ţărmurile turceşti,  deoarece nu au putut deschide focul asupra navei din cauza prezenţei a numeroase bărci turistice în zonă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: