Sâmbăta lui Lazăr, sărbătoare importantă la 12 aprilie. Ce nu mai au voie românii să facă până în ziua de Paște

Sursa foto: Pixabay

Sâmbăta lui Lazăr este sărbătoarea religioasă din 12 aprilie care amintește de ultima minune pe care Mântuitorul Hristos a săvârșit-o înainte de Intrarea în Ierusalim, în Duminica Floriilor. Ziua praznicului este și ultima sâmbătă în care se mai fac pomeniri și parastase până în ziua Învierii Domnului din 20 aprilie 2025.

Ziua dinainte de Duminica Floriilor din 13 aprilie 2025 este denumită și Sâmbăta lui Lazăr. Este praznicul care amintește și celebrează învierea lui Lazăr înfăptuită în Betania, așa cum este relatată în Evanghelia lui Ioan. Data sărbătorii este diferită de la un an la altul, în funcție de data Paștilor. Se calculează întotdeauna cu opt zile înainte de Învierea Domnului.

Sfântul Lazăr a fost chemat și înviat de Iisus după ce a fost mort timp de patru zile

“Este o zi care ne încredințează nouă, oamenilor, faptul că Mântuitorul Iisus Hristos este Domnul cerului și al pământului și bun cunoscător al firii umane.

Sărbătoarea din calendarul ortodox face referire la minunea pe care a săvârșit-o Iisus Hristos atunci când surorile lui Lazăr, Marta și Maria, l-au chemat pe Mântuitor pentru că fratele lor murise. Hristos le-a spus că Lazăr nu a murit, ci doarme, în ciuda vorbelor celor două surori care susțineau insistent că Lazăr a murit de 4 zile.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: