Ascunde puteri nebănuite, ce fac de rușine unele PC-uri mai puțin dăruite. Are cititor de amprente pentru a-ți proteja datele și monitor de puls pentru a-ți supraveghea exercițiile de fitness. În spatele display-ului de 5,7 inches și cu rezoluție de 1440 x 2560 pixeli stă un procesor quad core de 2,7 Ghz și o memorie RAM de 3 GB. Camera frontală are 3,7 megapixeli iar cea din spate 16 megapixeli. Este uriaș pentru un telefon, dar relativ ușor și subțire raportat la dimensiuni, așa cum ne-am obișnuit încă de la prima ediție.
Samsung Galaxy Note 4 a fost ținta speculațiilor încă din iarna acestui an, când cei mai îndrăzneți dintre fanii terminalului coreean visau la un display flexibil, materiale de construcție de cea mai bună calitate și rezistență la apă și praf. Din păcate, se pare că piața nu este încă pregătită pentru un salt tehnologic de natură revoluționară. Dar este pregătită și s-a demonstrat, prin apariția unor alte telefoane, că absoarbe foarte bine produsele executate din materiale high end și certificate IP67.
Galaxy Note 4, prezentat aseară la IFA Berlin 2014, nu este făcut să înoți cu el sau să faci poze într-o furtună de nisip (poate doar dacă îl protejezi cu o carcasă specială), însă vine cu o ramă nouă, din aluminiu, care înlocuiește rama de plastic fragilă și cu aspect ieftin a lui Note 3. Capacul care ascunde bateria, cardul de memorie și cartela SIM a primit și el un look nou. Chiar daca este tot o imitație de piele s-a renunțat la cusăturile false și pare că face telefonul mult mai ușor de manevrat. Tot putem spune că reprezintă un pas înainte. La fel cum un pas înainte îl reprezintă și camera foto de 16 megapixeli, cu un senzor de stabilitate nou, a cărui necesitate era simțită la modelele anterioare. Și, ca să ramânem la capacitățile de fotografiere, amatorii de ”selfies” pot fi mulțumiți: camera frontală a lui Samsung Galaxy Note 4 are, pe lângă cei 3,7 megapixeli, diafragmă largă F/1.9 şi un mod captură panoramică cu deschidere de 120 de grade. Având in vedere că nava amiral a coreenilor este dedicată în special mediului business, sunt curios câte instantanee de la întâlniri de afaceri și ședințe corporate vor fi publicate în mediile de socializare.
Pentru cei dornici de senzații tari, specificațiile hardware vor face cu siguranță față absolut oricărei provocări din piața aplicațiilor Android: procesor Qualcomm Snapdragon 805 cu patru nuclee Krait 450 la 2,7 GHz şi un procesor grafic Adreno 420, pregătit să ruleze cele mai noi jocuri la rezoluție maximă. Stylusul caracteristic gamei Note a primit și el noi îmbunătățiri și o sensibilitate de două ori mai mare la apăsarea pe displayul protejat de Gorilla Glass 3.
Pe scurt, este Samsung Galaxy Note 4 următorul pas in evoluția telecomunicațiilor? Cu siguranță nu. Dar este continuatorul unei serii care nu a dezamăgit din 2011 incoace și demonstrează determinarea coreenilor de a păstra primul loc în lume la vânzări de telefoane mobile. Si dacă tot vorbim de vânzări, în magazinele românești îl vom avea, cel mai probabil, la începutul lunii octombrie, cu prețuri la liber care se vor învârti o vreme în jurul valorii de 3.000 de lei. Așa că puteți strânge bani încă de pe acum!
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News