Skip to content
Sport

Samsung grabeste lansarea Galaxy Note 4, de frica iPhone 6

" "

Competitia dintre Samsung si Apple este tot mai acerba. Compania sud-coreeana a decis sa lanseze mai devreme noul ei produs, Galaxy Note 4, in contextul aparitiei pe piata a modelelor rivale iPhone 6 si, mai ales, iPhone 6 Plus.

Samsung va scoate pe piata mai repede gadgetul Galaxy Note 4 in Coreea de Sud, scrie Digital Trends.

" "
" "

Este de asteptat ca nu mai putin de 15 milioane de astfel de unitati sa fie vandute de asiatici in prima luna de la lansare, dar perspectiva nu este cea mai fericita.

Nu se stie daca obiectivul va fi atins, caci gadgetul precedent din aceasta serie, Galaxy Note 3, s-a vandut in doua luni in doar 10 milioane de exemplare. Noua strategie a companiei va implica si reducerea pretului la produsele care vor fi lansate in viitor.

Compania sud-coreeana Samsung a anuntat recent ca actiunile ei au scazut la un nivel record din anul 2012 pana acum, situatie ingrijoratoare. Problemele financiare ale gigantului asiatic se adauga pierderii unui procent de 2,3% din cota de piata detinuta.

Rivalii de pe piata din China si India, Xiaomi si Meizu, au slabit pozitia companiei. Acestia ofera produse mai ieftine cu performante destul de bune. Este de asteptat ca masurile luate de autoritatile chineze in domeniul transmiterii datelor sa duca la pierderi si mai mari pentru Samsung in urmatorii trei ani.

Lansarea modelelor Apple, iPhone 6 si iPhone 6 Plus (ultimul fiind o noutate pentru gruparea americana) i-a luat prin surprindere pe cei de la Samsung, care incearca acum sa recupereze terenul pierdut in fata concurentei si sa revina in atentia utilizatorilor, informeaza ziare.com.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *