Skip to content
Magazin

Samsung își cere scuze pentru reducerea performanței propriilor smartphone-uri

venturebeat.com

Samsung vrea să lase în urmă scandalul cu Game Optimizations Service și emite scuze oficiale chiar prin intermediul șefului companiei. Scandalul reducerii intenționate a performanței dispozitivelor Galaxy a făcut inclusiv obiectul discuțiilor din cadrul conferinței trimestriale cu investitorii, unde CEO-ul Jong-Hee Han și-a prezentat scuzele.

Acesta spune că Samsung nu a luat în considerare preocupările utilizatorilor atunci când a decis să-și încetinească telefoanele și tabletele din seriile Galaxy și promite că Samsung își va asculta mai atent utilizatorii pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple, scrie profit.ro.

Scandalul a început când utilizatorii din Coreea de Sud au observat că foarte multe aplicații rulează mai încet decât ar trebui să le permită dotările tehnice ale telefoanele și tabletelor. S-a descoperit apoi că Game Optimizations Service, un instrument despre care Samsung spunea că optimizează performanța în timpul jocurilor, făcea același lucru și în cazul a aproximativ 10.000 de aplicații.

Practic, GOS tăia din performanța promisă de producător pentru a convinge oamenii să cumpere dispozitivele Galaxy, cu scopul obținerii unei autonomii mai bune. Dacă autonomia ar fi fost mai bună de la început, Samsung nici nu ar fi avut nevoie să apeleze la așa ceva. S-a dovedit, în cele din urmă, că Samsung a premeditat totul, când s-a constatat că erau exceptate de la reducerea performanței benchmark-urile, care testează sintetic performanța dispozitivelor, pentru ca acestea să afișeze adevăratul nivel al componentelor. Recent, Samsung a lansat în Coreea de Sud un patch care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a opta între performanță maximă sau autonomie mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *