Sănătate, tuturor!, din 16 februarie, de la ora 18.00

Sănătate, tuturor!, din 16 februarie, de la ora 18.00

Vineri, 16 februarie, de la ora 18.00, PSNews începe al doilea sezon al emisiunii Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu.

Cum facem față exploziei de informații zilnice, cum gestionăm problemele adolescenților, ce tratamente alternative au apărut în ultimii ani – acestea și multe altele sunt teme pe care realizatoarea emisiunii le va propune săptămânal celor care au decis ca 2024 să fie anul sănătății și al obiceiurilor bune.

Dar, până atunci, iată câteva idei, sfaturi primite de la Vasile Caia, medic stomatolog, specialist în implantologie.

„Îmi place să privesc pacientul ca pe un întreg. Adică, am o problemă cu dinții – am venit, am reparat dintele și atâta tot. Organismul uman trebuie privit în ansamblu și trebuie să vedem de unde au pornit problemele sau ce a cauzat problemele dentare. Uneori este vorba despre alte tipuri de afecțiuni care nu țin de natura stomatologică.”

Spre exemplu, spune specialistul, vine un pacient cu o problemă la dinți, aceștia sunt măcinați la bază, demineralizați. Cauza poate fi un mediu acid, excesul de băuturi carbogazoase sau refluxul în sine și, în acest caz, trebuie tratat nu doar dintele cu probleme ci e nevoie să mergi la sursă, prin urmare de la intern spre extern.

„Un alt exemplu este legătura dintre postura corpului, a capului, a coloanei și starea dinților. Timpul îndelungat petrecut cu telefonul sau tableta poate fi periculos, mai ales în cazul copiilor. Dacă stai mult timp cocoșat, cu capul puțin în jos, ți se modifică poziția mandibulei. Limba se retrage puțin în spate, iar acestea toate duc la modificarea raportului dintre maxilare și, implicit, la probleme cu dantura dar și cu respirația. Așa că sfatul meu e ca părinții să-i atragă pe copii în activități afară, care presupun soare, lumină, mișcare și cât mai puțin timp în fața ecranelor”, mai spune medicul Vasile Caia.

Urmărește ediția integrală aici.

Emisiunea Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu,  este prezentată de Team Dental Clinic Timișoara.

Toate edițiile emisiunii pot fi urmărite aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: