Sănătate, tuturor! – Starea fizică depinde în mare măsură de „igiena minții”

În cea de-a doua ediție a emisiunii Sănătate, tuturor!, discuția dintre dr. Mădălina Tobă și Mihaela Tatu s-a bazat, mai ales pe bolile omului modern dar și pe metode și obiceiuri bune care ne sunt la  îndemână și care permit funcționarea armonioasă a organelor interne.

La întrebarea ce nu-i priește ficatului nostru, specialistul a redus totul la un singur cuvânt: viața, înainte să dezvolte ideea.

„Poluarea, grijile de zi cu zi, furiile neexprimate, viteza vieții moderne, spune dr. Mădălina Tobă, enumerând toate lucrurile care au un impact important asupra ficatului. Lipsa mișcării, de asemenea, influențează sănătatea acestuia, chiar dacă indirect. Lipsa acesteia înseamnă că în corp lucrurile nu sunt într-o curgere, or, totul este mișcare în jurul nostru. Viața înseamnă curgere, energii care se mișcă. Chiar mă gândeam, zilele trecute, eu nu pot să-i spun nimănui: e interzis efortul fizic. Nu pot și nici nu ar trebui să o facem. Viața înseamnă efort, deci, cât suntem pe această lume, trebuie să ne mișcăm și corpul și mintea și sufletul”, mai spune aceasta.

Sănătatea fizică, aflăm de la invitata Mihaelei Tatu, este importantă, desigur, dar la fel de importantă este  „igiena minții”, care ține exclusiv de noi și care se educă, zi de zi.

Emisiunea Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu, difuzată vineri la ora 18.00,  este prezentată de Team Dental Clinic Timișoara.

Urmărește ediția integrală a emisiunii Sănătate, tuturor!, realizată de Mihaela Tatu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL