Skip to content
Politică

Sănătatea MagiCAMP. Cum a transformat Voiculescu ministerul în ONG

Facebook/Vlad Voiculescu

Jumătate din consilierii și colaboratorii lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii nu au legătură cu domeniul medical. El are şi un secretar de stat cu studii teologice. Cea mai mare parte dintre colaboratorii lui Voiculescu sunt aduși de la Asociaţia Magic, al cărei fondator este actualul ministru al Sănătăţii.

În ultima săptămână, Vlad Voiculescu şi-a completat echipa de la minister, în acest moment ajungând la 15 consilieri şi 4 secretari de stat.

Cu doar o zi înainte de incendiul de la Matei Balş, Voiculescu a cooptat-o ca secretar de stat pe Monica Althamer, „navigator de pacienţi” la Asociaţia Magic, care l-a înlocuit pe medicul Horaţiu Moldovan. Ea este licenţiată în Teologie şi Limba şi literatura engleză la Universitatea de Vest din Timişoara şi a mai ocupat aceeaşi funcţie în precedentul mandat de ministru al lui Voiculecu, în 2016. În afară de funcţia de “navigator de pacienţi”, un fel de îndrumător al bolnavilor, Althamer a mai ocupat în trecut funcţia de manager al unui call center timp de şapte ani. De remarcat este şi faptul că soţul Monicăi Althamer, Liviu Emi Althamer, este directorul general-adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne, din august 2020.

Vlad Voiculescu mai are alţi 3 secretari de stat: medicul epidemiolog Andreea Moldovan, dr. Andrei Baciu şi medicul militar Ionel Oprea, dar acesta din urmă este posibil să fie înlocuit în perioada următoare, scrie adevarul.ro.

Din întreaga listă de 15 consilieri, Vlad Voiculescu are în prezent doar doi pe care i-a păstrat de la predecesorii săi, Nelu Tătaru şi Victor Costache.

Fost lobbyst la Pfizer, actual consilier la Ministerul Sănătății

Actuala directoare de cabinet a lui Voiculescu, Alexandra Tamaş, a venit în MS pe funcţia de consilier personal al lui Victor Costache, în ianuarie 2020. Anterior, aceasta a lucrat la compania Pfizer (patru ani şi jumătate), pe postul de public affairs manager, şi la European Network for Smoking and Tobacco Prevention.

Un alt consilier care lucra deja în minister este Laura Năstăsescu, care a ajuns în 2016, în primul mandat al lui Voiculescu. Ea a activat ulterior pe funcţia de consilier la Agenţia Naţională de Programe în Sănătate şi apoi numită consilier al lui Victor Costache.

Printre noutăţile aduse de Vlad Voiculescu în minister se găseşte şi Ştefan Voinea, care în perioada 2017-2019 s-a ocupat de partea de tehnologie a MagiCAMP. El a mai fost consilierul lui Voiculescu şi în primul mandat.

Bogdan Oprea, actulaul purtător de cuvânt al lu Voiculescu a ocupat aceeaşi funcţie pentru Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Ministrul Sănătăţii are şi nouă consilieri onorifici: Gheorghe Gerald, Marian Rădună, Octav Ginghină, Diana Stoica, Silvia Mihaela Coman, Savel Adrian Albu, George Tenie, Ioana Smărăndiţa Lăcău, Mirella Dobrotă.

Dintre aceştia, doar 5 au legătură cu zona medicală. Diana Stoica, deputat din partea PLUS, este fost project manager la MagicShop, loc unde sunt vândute pentru strângere de fonduri desene realizate de copiii care suferă de afecţiuni oncologice, tot parte a proiectului MagiCAMP.

2 comentarii la “Sănătatea MagiCAMP. Cum a transformat Voiculescu ministerul în ONG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *