Skip to content
Politică

Sancțiuni dure pentru agenții economici iresponsabili în pandemie: documentul pregătit de Guvern

Inquam Photos/Octav Ganea

Cabinetul condus de Florin Cîțu dezbate, miercuri, proiectul de lege care ar suspenda activitatea agenților economici iresponsabili în pandemie, care nu respectă regulile și restricțiile sanitare. Așa cum PS News a scris marți, proiectul de act normativ a obținut toate avizele ministeriale necesare și prevede o suspendare de 14 zile pentru o primă abatere, respectiv de 30 de zile pentru a doua abatere. În plus, sancțiunea va fi afișată la intrare.

Facem precizarea că, după ce va fi adoptat de Guvern, proiectul va înaintat Parlamentului.

Amintim că la o întâlnire avută cu premierul marți, reprezentanții industriei HoReCa s-au pronunțat în favoarea pedepsirii agenților indisciplinați în actualul context epidemiologic.

Amintim că la 25 martie 2021, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat o hotărâre prin care a propus, în contextul stării de alertă, noi măsuri de restricţie pe întreg teritoriul ţării, „în condiţiile creşterii constante a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-Cov-2, care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ – teritoriale şi a sistemului sanitar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *