Skip to content
Politică

Sancțiuni dure pentru agenții economici iresponsabili în pandemie: documentul pregătit de Guvern

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Cabinetul condus de Florin Cîțu dezbate, miercuri, proiectul de lege care ar suspenda activitatea agenților economici iresponsabili în pandemie, care nu respectă regulile și restricțiile sanitare. Așa cum PS News a scris marți, proiectul de act normativ a obținut toate avizele ministeriale necesare și prevede o suspendare de 14 zile pentru o primă abatere, respectiv de 30 de zile pentru a doua abatere. În plus, sancțiunea va fi afișată la intrare.

Facem precizarea că, după ce va fi adoptat de Guvern, proiectul va înaintat Parlamentului.

" "
" "

Amintim că la o întâlnire avută cu premierul marți, reprezentanții industriei HoReCa s-au pronunțat în favoarea pedepsirii agenților indisciplinați în actualul context epidemiologic.

Amintim că la 25 martie 2021, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat o hotărâre prin care a propus, în contextul stării de alertă, noi măsuri de restricţie pe întreg teritoriul ţării, „în condiţiile creşterii constante a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-Cov-2, care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ – teritoriale şi a sistemului sanitar”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *