Skip to content
Politică

Sânge în PSD! CULISELE cooptării Corinei Crețu la FRONTUL anti-Dragnea. Rolul lui Rus! EXCLUSIV SURSE

Partidul Social Democrat

După ce a încasat mai mult decât putea duce în cadrul unui CEx ostil – unde a fost acuzată la scenă deschisă că e de partea protestatarilor #Rezist, că citează din președintele Klaus Iohannis, că s-a vândut așa-zisului stat paralel ș.a.m.d. – Gabriela Firea i-a linșat mediatic pe Liviu Dragnea și pe ministrul Internelor, Carmen Dan, chiar la finalul ședinței conducerii PSD.

Nici mai mult, nici mai puțin, Firea a insinuat că Liviu Dragnea nu este absolut deloc străin de ordinul declanșării violențelor extreme de pe 10 August, din Piața Victoriei, în condițiile în care ministrul Carmen Dan (căruia i-a solicitat în termeni duri demisia) ”se sfătuiește întotdeauna cu dânsul”. Deosebit de interesant este că Gabriela Firea a ținut morțiș  să anunțe public (de nu mai puțin de trei ori!) că a primit un avertisment din partea PSD-istei Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, care a anunțat-o că oficialii de la Bruxelles – în frunte cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene – condamnă în unanimitate gravele violențe săvârșite pe 10 august, cu largul concurs al Ministerului de Interne și al Jandarmeriei Române.

Cronica unui război mocnit

Potrivit surselor PSnews.ro, invocarea numelui Corinei Crețu a fost aranjată încă de vineri, chiar la solicitarea comisarului, acesta fiind semnalul că fosta protejată a lui Ion Iliescu se raliază, în mod oficial, frontului anti-Dragnea. Aceleași surse ne-au explicat că, în spatele ușilor închise, Dragnea o acuză pe Crețu de trădare încă din momentul OUG 13, când aceasta a cutezat să critice pe Facebook această operațiune nocturnă care a pus pe foc o țară întreagă și a aruncat România într-o spirală a tensiunilor din care iată că nu mai poate ieși la liman. De-a lungul ultimelor luni, nemulțumirile lui Dragnea s-au adâncit considerabil, acuzând-o pe Crețu că nu depune eforturi, din postura de comisar european, pentru a explica la Bruxelles că permanenta ofensivă a PSD la adresa Justiției ar reprezenta un act de… normalitate politică. În contrapondere, Dragnea laudă aportul desăvârșit al fostului ministru Ioan Mircea Pașcu, europarlamentar și, potrivit dezvăluirilor presei centrale, fost colaborator al Securității, care prezintă la Bruxelles exact punctele de vedere dorite de șeful PSD.

Spre Pro România?

În urmă cu trei luni, într-un cerc restrâns alcătuit din oameni de casă, așa cum se practică politica în PSD-ul zilelor noastre, Dragnea a anunțat că ia în calcul la modul cât se poate de serios să nu-i mai rezerve Corinei Crețu un loc pe lista europarlamentară a formațiunii – și asta în condițiile în care, până la urmă, este vorba despre un actual comisar european care are, prin chiar fișa postului, legături solide la vârful Parlamentului European! Drept urmare, fiind la curent cu urzelile teleormăneanului, Corina Crețu s-a apropiat treptat de gruparea Ioan Rus-Victor Ponta – în treacăt fie spus, o leagă o veche prietenie de liderul de odinioară al așa-numitului Grup de la Cluj. Pentru neofiți, precizăm că legăturile Corinei Crețu cu Pro România sunt, în acest moment, mult mai robuste decât cele întreținute cu PSD – este prietenă cu Daciana Sârbu și Nicolae Bănicioiu, fiind, totodată, o apropiată a Ecaterinei Andronescu, despre care se știe că e așteptată cu brațele deschise în Pro România. Va fi interesant de urmărit care vor fi efectele ralierii oficiale a Corinei Crețu la frontul anti-Dragnea.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *