Skip to content
Bacău Știri locale

SANITAS Bacău protestează la Iași contra reducerii numărului de paturi din spitale

zdbc.ro

Un protest contra reducerii de paturi din spitale este anunțat pentru luni, 25 februarie, la Iași, cu participarea Sanitas Bacău.

În capitala Moldovei, este programată săptămâna viitoare o dezbatere referitoare la Masterplanul pe sănătate, despre care Ziarul de Bacău a scris în exclusivitate că prevede reduceri de spitale și paturi.

„Sanitas Bacău invită membrii de sindicat, nemembrii de sindicat sau membri ai altor unități sindicale, să participe luni, 25.02.2019 la pichetarea Prefecturii Iași, locul de întâlnire al reprezentanților spitalelor, unităților teritoriale administrative, DSP, CAS județene, în vederea analizării masterplanului pentru sănătate adresat Regiunii Nord Est”, anunță Sanitas Bacău.

„Sub nici-o formă, Sanitas Bacău, nu acceptă pierderea numărului de paturi. Suntem pentru eficientizarea și optimizarea activităților medicale, pentru creșterea calității serviciilor medicale, dar nu pentru pierderea numărului de paturi”, se precizează în apelul organizației sindicale.

În urmă cu o săptămână, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a precizat pentru ZDBC că „aceste masterplanuri nu corespund realității, am convocat conform legii o dezbatere, astfel încât să prezentăm poziția noastră și un masterplan corespunzător cu realitatea”.

Aceste masterplanuri sunt o condiționalitate a Comisiei Europene, care dorește să vadă sustenabilitatea sistemului din România. Sunt făcute de experți, nu de Ministerul Sănătății, și trebuie aprobate prin ordin de ministru, conform zdbc.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *