Skip to content
Societate

SANITAS cere ca trecerea creşelor în subordinea Ministerului Educaţiei să se facă fără pierderi de locuri de muncă

news.ro

Sindicaliştii SANITAS au transmis, miercuri, că trecerea creşelor în subordinea Ministerului Educaţiei trebuie să se facă fără pierderi de locuri de muncă.

”Reprezentanţii SANITAS s-au întâlnit marţi, 22 martie 2022, cu domnul Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei (M.E.), pentru a discuta modul în care sunt apărate drepturile personalului care lucrează în creşe în contextul trecerii acestor instituţii în subordinea M.E. Reprezentanţii SANITAS au solicitat ca transferul de autoritate să nu afecteze locurile de muncă şi nivelul salariilor personalului medical, medical auxiliar şi nemedical din aceste instituţii”, a transmis, miercuri, SANITAS, într-un comunicat de presă.

Potrivit sindicaliştilor, reprezentantul ministerului a precizat că Metodologia de organizare şi funcţionare a creşelor şi a altor unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară, în baza căreia se va face transferul creşelor, va fi aprobată în cel mai scurt timp şi a dat asigurări că, în continuare, personalul medical şi medical auxiliar va fi salarizat în conformitate cu Anexa 2 din Legea 153/2017, ca şi până în prezent.

”SANITAS va monitoriza cu atenţie procesul de transfer astfel încât drepturile contractuale ale angajaţilor să fie respectate. În acest sens, solicităm membrilor noştri de sindicat să păstreze permanent legătura cu liderii SANITAS din organizaţiile de bază şi judeţene pentru a semnala orice neregulă. Acolo unde există premisele pierderii unor posturi în urma procesului de transfer, reprezentanţii SANITAS din teritoriu vor participa la procesul de negociere cu inspectoratele şcolare judeţene, astfel încât locurile de muncă şi nivelul salarizării membrilor SANITAS să nu fie afectate”, au mai transmis sindicliştii.

În 10 septembrie, 2021, Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind preluarea tuturor creşelor în sistemul de educaţie, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *