Skip to content
Puterea Știrilor Video

Șansa dreptei de a recuceri Bucureștiul. Remus Ștefureac (INSCOP): PSD are un candidat puternic, dar vine și cu multe vulnerabilități

psnews.ro

Invitat la ”Puterea Știrilor”, directorul INSCOP, Remus Ștefureac, a aprecizat că revenirea la alegerea primarilor în două tururi va constitui ”un mare avantaj” pentru administrația Bucureștiului.

„Gabriela Firea (PSD) ar fi un candidat puternic, dar în același timp ar fi și un candidat care vine și cu multe vulnerabilități, cu un bagaj de atribute negative, firesc după 4 ani de mandat. Să vedem cine va fi candidatul Alianței USR Plus, ori candidatul PNL, pentru că presupun că partidele vor alege niște reprezentanți cu cât mai puține vulnerabilități”, a declarat Ștefureac la „Puterea Știrilor.

Sociologul Remus Ștefureac consideră că în campania electorală aceste lucruri vor conta, iar dacă ne raportăm la faptul că aceste 3 partide sunt relativ echilibrate, cu un plus pentru PNL în București, e foarte posibil ca la alegeri în două tururi să câștige candidatul dreptei.

E oficial! Guvernul vrea locale în două tururi

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

„După cum bine știți PNL susține alegerea primarilor cu 50%+1 din voturi. În urmă cu câțiva ani de zile am inițiat un proiect de lege de îmbunătățire a modalității de alegere a primarilor. Acest proiect de lege a fost parcat neregulamentar la o defunctă comisie de cod electoral pentru a împiedica introducerea în plen și adoptarea în Camera Deputaților. Ca tare, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața parlamentului”, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *