Skip to content
Politică

Șantaj la Nicușor Dan: Consilierii USRPLUS cer puteri sporite pentru viceprimarul Horia Tomescu, altfel amenință că nu vor vota bugetul Capitalei

PS News
" "

Adoptarea bugetului Capitalei în Consiliul General riscă să fie blocată de către consilierii USR PLUS, nemulțumiți de atribuțiile pe care le are în prezent viceprimarul Horia Tomescu, propulasat în funcție de către partidul lui Barna și Cioloș.

Potrivit informațiilor B1.ro, USR PLUS amenință că va bloca bugetul Capitalei, estimat la aproape 7 miliarde de lei, dacă viceprimarului lor nu i se vor delega mai multe atribuții. Horia Tomescu, consilier general, a devenit viceprimar al Capitalei după ce Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, a renunțat la funcție în favoarea postului de ministru al Sănătății.

" "
" "

Încă din luna februarie Horia Tomescu a cerut colegilor de alianță convocarea Birourilor Municipale reunite ale USR PLUS din cauza neînțelegerilor cu primarul Nicușor Dan pe tema atribuțiilor. Mai precis, Tomescu susține într-un mesaj transmis colegilor că Nicușor Dan nu vrea să îi delege atribuții sporite. E vorba despre acordarea dreptului de semnătură și a calității de ordonator principal de credite pentru domeniile stabilite prin protocol: sănătate, educație și activitățile legate de calitatea vieții.

Primăria Capitalei are în 2021 un buget estimat de 6,9 miliarde lei, potrivit proiectului pus în dezbatere publică, miercuri, pe site-ul instituției. Cu tot cu subordonate, credite și fonduri europene ajunge la 9,5 miliarde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *