Skip to content
Politică

Șantierul de la Centura A0 a Capitalei, inaugurat cu artificii în prezența lui Orban. MT: Nu am știut și nu ne-am dat acordul

Captură Foto

Au început lucrările la autostrada de centură a Bucureștiului – singura capitală din Uniunea Europeană care nu are o șosea de mare viteză care s-o înconjoare. A fost o inaugurare cu fast, cu artificii multicolore, la care au participat premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Bucureștiul are nevoie de autostrada de centura nu de azi, nu de ieri, de cel puțin 15 ani. Această autostradă de centura este vitală pentru București. 

Pe toate tronsoanele autostrăzii de centură suntem în progres de la preluarea guvernării. Dacă ne mai lasă unii cu contestațiile, care nu fac decât să boicoteze ritmul de construcție a infrastructurii de transport, vom semna până la sfârșitul anului toate contractele de proiectare și execuție pe cele 4 tronsoane de nord.

Am încredere că vor începe lucrările pe toate cele 3 tronsoane din zona de sud până la sfârșitul anului”, a spus premierul Ludovic Orban.

La lotul 4, astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție cu o companie românească pentru cei 4,5 kilometri din autostrada de nord a Bucureștiului.

E un tronson care va fi realizat în 30 de luni. Sfârșitul anului 2022 sunt convins că ne va găsi cu acest obiectiv finalizat. Avem obligația să închidem toate aceste obiective de investiții din regiunea București-Ilfov, care din lipsa implicării guvernelor anterioare, care au menținut Capitala în coadă.

Vreau să ștergem aceasta rușine de pe fața României și de aceea nu vom tolera nicio încercare de boicotare”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor: Nu am știut de momentul artificiilor și nu ne-am dat acordul

Ulterior, a venit și o precizare de la Ministerul Transporturilor cu privire la momentul artificiilor.

„În vederea informării corecte a opiniei publice facem următoarele precizări: Reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor nu au avut cunoștință despre momentul pirotehnic organizat de către antreprenorul ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S. și nu și-au dat acordul asupra acestui moment. Acest detaliu nu a fost prezentat de către antreprenor înainte de desfășurarea evenimentului și a aparținut în totalitate organizatorului”, se arată într-un comunicat al ministerului.

CNAIR: Au demarat lucrările de construcţie aferente lotului 2 al Centurii Bucureşti Sud

Lucrările de construcţie aferente lotului 2 al Centurii Bucureşti Sud, km. 69+000 – km 85+300 au demarat marţi, iar durata execuţiei efective a lucrărilor de construcţie este de 30 de luni, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Antreprenorul acestui obiectiv, în valoare de aproximativ 750,85 milioane de lei (fără TVA), este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS.

Lotul 2 de Centură Bucureşti Sud are o lungime de 16,3 km, iar sursa de finanţare este asigurată din POIM 2014 – 2020.

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de construcţie a lotului 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud. Marţi, 18.08.2020, au fost demarate lucrările de construcţie aferente lotului 2 al Centurii Bucureşti Sud, km. 69+000 – km 85+300”, precizează CNAIR în comunicat.

CNAIR reaminteşte că, în data de 11 august 2020, a fost emisă Autorizaţia de Construcţie pentru tronsonul dintre km 69+000 şi km 70+700.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *