Skip to content
Constanța Știri locale

Şantierul Naval Damen Mangalia, amendat cu 30.000 de Garda de Mediu

damen.com

Şantierul Naval Damen Mangalia a fost amendat cu suma de 30.000 de lei de Garda de Mediu Constanţa pentru poluarea apei din zona docurilor de reparaţii nave. Reprezentanţii Damen au menţionat că luciul apei va fi curăţat, precizând că incidentul nu are efecte asupra acvatoriului portuare şi nici nu prezintă riscuri pentru mediu.

Garda de Mediu a anunţat, joi, că a fost făcut un control la Şantierul Naval Damen Mangalia, constatându-se poluarea apei în zona docurilor de reparaţii nave. “Comisarii au constatat că în apa din acvatoriul portuar s-au antrenat reziduuri pe timpul andocării unei nave aflată la reparaţii în docul nr. 3. Apa folosită la inundarea docului a fost scoasă cu ajutorul pompelor, astfel încât şlamul depus pe fundul docului a fost antrenat, formându-se o spumă amestecată cu nămol”, a transmis Garda de Mediu.

În urma neregulilor constatate Şantierul Naval Damen Mangalia a fost amendat cu două sancţiuni în valoare totală de 30.000 de lei. Reprezentanţii Damen au transmis, printr-un comunicat de presă, că în proximitatea docurilor a fost constatată prezenţa unei pete de culoare mai închisă, care a apărut în momentul scoaterii apei din doc, cu ocazia andocării unei nave aflate la reparaţii.

Apa folosită la inundarea docului a fost scoasă cu ajutorul pompelor, antrenând totodată nămolul care fusese depus pe fundul docului în momentul inundării acestuia, fapt care a condus la formarea unei spume amestecate cu nămol. Cu toate acestea, deşi personalul nostru a întreprins toate măsurile de prevenţie, din păcate, cu ocazia operaţiunilor de şablare efectuate în data de 08.06.2021 în docul 3, şi din cauza rafalelor de vânt din timpul acestora, pe luciul apei s-au depus particule fine de grit, fapt constatat de altfel şi de inspectorii Gărzii de Mediu cu ocazia controlului efectuat”, a anunţat Damen.

Sursa citată de News.ro menţionează că incidentul nu prezintă riscuri pentru mediu. “Important de reţinut este faptul că acest incident nu are efecte asupra acvatoriului portuar şi nu prezintă riscuri pentru mediu, Şantierul Naval Damen Mangalia angajându-se imediat să cureţe luciul de apă identificat cu pelicula ce conţine particule rezultate din procesul de sablare”, au mai precizat reprezentanţii Damen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *