„Santorini se transformă în ceva monstruos”. Sfatul pe care o turistă îl dă celor care vor să vină pe insula grecească

Sursa foto: Pixabay

Localnicii din Santorini nu îi mai suportă pe turiștii care ajung pe insula grecească sau se înghesuie să surprindă cel mai spectaculos cadru cu apusul de soare, așa că cer o limitare a numărului de vizitatori. Pe de altă parte însă, unii oameni de afaceri și mai multe asociații își pun întrebarea ce se dorește de fapt: să fie turiști și veniturile să crească, sau să fie mai puțini vizitatori, dar și mai puțini bani.

„Acesta a fost visul meu încă din liceu”, a declarat turista americană Maria Tavarez, în vârstă de 40 de ani, scrie NBC News, care citează Reuters.

Localnicii vor o limitare a accesului în Santorini din cauza numărului mare de turiști. Ei spun că idilica insulă, cu sate pitorești și plaje sălbatice, a fost distrusă de turismul excesiv.

În timp ce manifestații împotriva turismului excesiv au izbucnit și în alte destinații de vacanță populare, inclusiv Veneția și Barcelona, Santorini reprezintă unul dintre cele mai clare exemple ale impactului pe care îl pot avea mulțimile de vizitatori asupra unui loc.

Autoritățile de pe insulă au solicitat o limitare a numărului de vizitatori.

Aproximativ 3,4 milioane de turiști au vizitat insula anul trecut, potrivit primarului Nikos Zorzos iar asta a pus presiune pe infrastructura învechită a acesteia și adus mari provocări pe piața imobiliară.

Nikos Zorzos a spus că de ani de zile se fac presiuni pentru a nu se mai permite niciun loc de cazare suplimentar și că a propus limitarea numărului de vizitatori de pe navele de croazieră la 8.000 pe zi, față de aproximativ 17.000.

„Este în interesul nostru să existe o limită”, a spus el.

Chiar și oamenii de afaceri care beneficiază de pe urma turismului sunt îngrijorați.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: