Skip to content
Politică

Săptămâna începe prost pentru un fost primar PSD: condamnat cu executare

libertatea.ro
" "

Săptămâna începe prost pentru un ex-primar al Partidului Social Democrat (PSD): politicianul a fost condamnat la închisoare cu executare.

Este vorba despre fostul edil PSD / PRU de Iași Gheorghe Nichita. El a fost condamnat luni în primă instanță de către Tribunalul București (așadar, sentința nu este definitivă) la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), informează România TV.

" "

În aceeași speță, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu (patronul firmei de construcții UTI) a primit 8 luni de închisoare cu suspendare.

În decembrie 2015, DNA i-a trimis în judecată pe cei doi, Nichita fiind acuzat că ar fi primit 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

În urma cercetărilor, a rezultat că, în luna august 2013, în contextul implementării proiectului „Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iaşi”, care privea fluidizarea traficului rutier şi pietonal, precum şi scăderea gradului de poluare, finanţat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, în calitate de primar al municipiului Iaşi, a pretins şi primit de la ceilalţi inculpaţi mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câştigarea licitaţiei de către asocierea UTI – IBC şi semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum şi pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiţii, acuză parchetul Codruței Kovesi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *