Skip to content
Politică

#SăptămânaCentenarului – Mesaj dur al unui istoric: Guvernanții au numai proiecte personale meschine! EXCLUSIV

news.ro

Mai sunt câteva zile până se vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire, mult așteptatul Centenar. Odată cu acest eveniment survin și anumite întrebări esențiale pentru poporul român.

În acest sens, redacția PSnews.ro a luat legătura cu istoricul Dorina Luminița Drexler. Concret, întrebată care este semnificația Centenarului, profesoara de istorie a Colegiului Național Petru Rareș din Piatra Neamț a precizat că este un moment care ne menține speranța în renașterea României.

„Centenarul este o sărbătoare a speranței și a amintirii. Este, mai degrabă, o aniversare dulce-amară: dulce, pentru că, la finele lui 1918 România a renăscut prin Marea Unire, amară pentru că bucuria a durat doar 22 de ani. Este important Centenarul pentru a nu ne pierde speranța în renașterea României”, a spus istoricul.

Totodată, chestionată cum vede clasa politică românească la 100 de ani de la Marea Unire, Dorina Luminița Drexler a atras atenția că este o dezamăgire, actuala guvernare neavând niciun proiect pentru România.

„O dezamăgire dacă ne uităm la lipsa de pregătire și la tupeul guvernanților, la faptul că n-au un proiect pentru țară, ci numai proiecte personale meschine. Am o firavă speranță privind spre Opoziție, unde există oameni mai bine pregătiți profesional, dar de la care aștept mai mult decât “jos PSD”; aștept promisiunea fermă că, odată ajunși la putere, nu vor căpăta năravurile actualilor guvernanți”, a conchis în exclusivitate istoricul Dorina Luminița Drexler pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *