Skip to content
Educație

Șapte cadre didactice au murit în Olt și Mehedinți. Sorin Cîmpeanu: Decesele au contribuit la decizia unor școli de a trece în online

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că un număr de șapte cadre didactice au murit în județele Olt și Mehedinți, după infectarea cu COVID-19. El a precizat că acesta a fost și motivul pentru care școlile au decis să treacă în mediul online.

„Vreau să vă spun că în judeţul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a patru cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare. Patru cadre didactice din judeţul Olt, în care avem 50 de şcoli care au cerut suspendarea activităţii. În Mehedinţi, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a trei colegi.

Avem şi stare de carantină şi acestea sunt explicaţiile pentru numărul mare de şcoli din judeţul Mehedinţi care au solicitat trecerea în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În București s-a cerut trecerea în online a 110 școli, iar al doilea județ cu cele mai multe unități de învățământ în care s-au suspendat cursurile cu prezență fizică este județul Olt, acolo unde 50 de școli sunt în regim online.

Totodată, ministrul a ținut să precizeze că la nivelul întregii țări există și 10 județe în care nu au existat, până în prezent, solicitări pentru trecerea cursurilor în sistem online.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *