Skip to content
Constanța Știri locale

Șapte containere pline cu lemn, oprite de la export în portul Constanța

Șapte containere cu câte 24 de metri cubi de lemn care urmau să iasă din țară au fost oprite joi în portul Constanța Sud – Agigea. În acte figura că transportul conține cherestea, dar în realitate încărcătura era de lemn ecarisat. Autoritățile au decis acum să le păstreze pentru mai multe verificări. Lemnul descoperit ]n containere reprezintă aproximativ 10 hectare de pădure.

Potrivit unei legi promulgate la începutul acesui an, de la 1 ianuarie este interzis exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani în spaţiul extracomunitar. Iar aceste bucăți mari de lemn ar fi trebuit să ajungă în China„, a declarat procutorul Teodor Niță citat de Digi 24.

Potrivit legislației în vigoare, nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei. Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu a declarat că volumul de material lemnos exportat ca bușteni este mic: „Noi importăm mai mulți bușteni. Dar faptul că încerci să fentezi legea, asta e o problemă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *