Şapte fabrici încep producţia în România. Se vor crea peste 1.000 de locuri de muncă

loc de munca birou angajati
Sursa foto: Unsplash / Arlington Research

Şapte fabrici cu o valoare cumulată a investiţiilor de 1,2 mld. euro încep producţia în 2024 şi se vor crea noi locuri de muncă.

Acestea vor produce anvelope, baterii, materiale de izolaţii, gips-carton şi profile metalice, echipamente de încălzire, medicamente, componente industriale şi pentru electrocasnice sau elemente de zidărie.

Toate aceste investiţii mari vor crea, în 2024, peste 1.000 de locuri de muncă în producţie la nivelul întregii ţări.

Investiţiile în fabrici anunţate în România anul trecut şi în a doua jumătate a anului 2022 urmează să prindă viaţă anul acesta.

Şapte unităţi de producţie, precum fabrici de anvelope, medica­mente, elemente de zidărie sau baterii, cu o valoare cumulată a investiţiilor de circa 1,2 mld. euro, vor începe producţia în acest an în România.

Companiile care investesc în producţie în România o fac pentru că văd potenţialul pe care ţara îl are şi pentru că sunt de părere că este o destinaţie bună pentru investiţii.

„România este atractivă din mai multe puncte de vedere, atât din perspectiva oa­menilor – avem aici oameni de specialitate, care vorbesc limbi străine -, cât şi din perspectivă geopolitică.

Antreprenorii şi multinaţionalele au nevoie de sprijin în egală măsură, pentru că se creează o competitivitate.

Antreprenorii trebuie să fie la nivelul multinaţionalelor care vin în România, iar această concurenţă nu face decât să-i ajute şi pe unii şi pe ceilalţi”, spunea recent Adrian Garofeanu, general manager, Knauf Insulation, companie care are în derulare o investiţie în două unităţi de producţie de materiale de izolaţii, gips-carton şi profile metalice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: