Skip to content
Politică

Șapte morți și 25 de răniți în urma unui nou atac al talibanilor

Rebelii talibani au revendicat atentatul sinucigaș comis miercuri, în centrul Kabulului, împotriva unui microbuz al grupului de presă afgan Tolo, în care au fost uciși șapte angajați ai acestuia, pontrivit romaniatv.net.

În octombrie 2015, talibanii anunțaseră că cele două canale principale de televiziune afgane, Tolo și 1TV, erau considerate ținte militare susceptibile de a fi atacate. Ei le reproșau că difuzează materiale de propagandă și că afirmaseră că rebelii islamiști ar fi comis violuri în timpul luptelor pentru orașul Kunduz, invadat de insurgenți în luna septembrie a anului trecut.

„Acest atac este o revanșă la animozitatea Tolo față de islam”, au scris talibanii în revendicarea lor, semnată de ‘comisia lor militară’. Ei au atacat Tolo pentru ‘minciunile’ difuzate — potrivit lor — de televiziunea sa cu privire la comportamentul talibanilor în cursul ocupării Kunduzului.

Atentatul de miercuri a vizat un microbuz care transporta angajați ai societății de producție Kaboora, o filială a grupului Tolo, care afișează o apartenență la canalele generaliste și de informații. Tolo face parte din Moby Group care aparține lui Saad Mohseni, un magnat media cunoscut pentru libertatea sa de exprimare.

Șeful poliției din Kabul, Abdul Rahman Rahimi, a confirmat că Tolo a fost ținta și a evocat un bilanț de 7 persoane ucise și 25 de răniți. Un șofer kamikaze și-a ciocnit mașina-capcană de minibuz pe strada Dar ul-Aman, în vestul capitalei afgane, potrivit lui Sayed Gul Agha Rohani, adjunct al șefului poliției din Kabul.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *