Skip to content
Coronavirus

Şapte pacienţi cu coronavirus au fost internaţi în spitalul militar ROL 2 din Otopeni

Şapte pacienţi cu coronavirus au fost internaţi în spitalul militar ROL 2 de la Institutul de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni,

”Prin decizie a Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere, Formaţiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, a început preluarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. Primii şapte pacienţi au sosit în cursul zilei de ieri şi în această dimineaţă. În perioada următoare, formaţiunea medicală care funcţionează ca secţie externă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) va primi un număr cuprins între 40 şi 70 de pacienţi adulţi diagnosticaţi cu forme uşoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici”, anunţă MApN.

Prin procedurile stabilite, FMT ROL 2 va prelua pacienţi de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportaţi cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple.

Spitalul are în compunere corturi medicale şi containere – care cuprind, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operaţională, din punct de vedere administrativ şi medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.

Totodată, în incinta Institutului de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan” Otopeni este acreditată şi funcţionează o tabără cu peste 130 de spaţii de cazare destinată formelor uşoare şi medii pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe şi se regăsesc spaţiile de cazare pentru personalul care lucrează în facilitatea medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *