Şapte răniţi, între care unul în stare gravă, după ce Hezbollah a lansat atacuri cu drone asupra nordului Israelului

Sursa foto: Times of Israel

Şapte persoane au fost rănite marţi, dintre care una grav, în urma unui atac cu drone efectuat de Hezbollah în apropierea oraşului Nahariya din nordul Israelului, pe fondul amplificării tensiunilor regionale şi în timp ce Israelul se pregăteşte pentru un atac de represalii aşteptat din partea Iranului şi a aliaţilor săi, relatează The Times of Israel.

Gruparea libaneză proiraniană susţine că atacul a vizat o bază militară, dar dronele au lovit civili pe şosea, într-o parcare. Imaginile Reuters TV au arătat o zonă de impact în apropierea unei staţii de autobuz pe un drum principal din afara oraşului, conform News.ro.

Serviciul de ambulanţă Magen David Adom (MDA) a declarat că a tratat victimele în trei locaţii din zona Nahariya. O persoană a fost grav rănită, o altă persoană este în stare uşoară spre moderată, iar alte cinci au fost rănite uşor, a declarat MDA.

Bărbatul grav rănit, în vârstă de 40 de ani, a fost lovit de şrapnel în timp ce conducea şi a ieşit cu maşina de pe carosabil. La sute de metri distanţă, într-o parcare, o femeie în vârstă de 30 de ani a fost rănită de şrapnel, potrivit MDA. Ceilalţi cinci au fost răniţi de suflul unei explozii din apropierea lor.

Gruparea armată libaneză Hezbollah a lansat marţi o serie de atacuri cu drone şi rachete în nordul Israelului, dar a avertizat că mult aşteptatul său răspuns de represalii pentru uciderea de către Israel a unui comandant al său, săptămâna trecută, la Beirut, abia urmează să vină. O sursă Hezbollah a declarat pentru Reuters că „răspunsul la asasinarea comandantului Fuad Shukr nu a venit încă”.

Hezbollah a declarat că a lansat un roi de drone de atac asupra a două situri militare de lângă Acre, în nordul Israelului, şi a atacat, de asemenea, un vehicul militar israelian într-o altă locaţie.

Armata israeliană (IDF) a spus că au fost identificate mai multe drone ostile care traversau graniţa dinspre Liban, iar una a fost interceptată.

IDF a mai declarat că forţele sale aeriene au lovit două instalaţii ale Hezbollah în sudul Libanului.

Temerile cresc cu privire la posibilitatea ca Orientul Mijlociu să intre într-un război în toată regula în urma jurămintelor Hezbollah de a răzbuna uciderea comandantului Fuad Shukr, iar ale Iranului de a răspunde asasinării la Teheran, săptămâna trecută, a şefului grupului militant palestinian Hamas.

Mai devreme marţi, patru persoane au fost ucise într-un atac asupra unei case din oraşul libanez Mayfadoun, la aproape 30 km nord de graniţă, au declarat medicii şi o sursă de securitate. Alte două surse de securitate au declarat că persoanele ucise erau luptători Hezbollah, însă gruparea nu a postat încă anunţurile sale obişnuite privind decesele, scrie Reuters.

Hezbollah şi armata israeliană au avut schimburi de tiruri transfrontaliere în ultimele 10 luni, în paralel cu războiul din Gaza, loviturile reciproce limitându-se în principal la zona de frontieră.

Săptămâna trecută, Israelul l-a ucis pe Shukr, cel mai înalt comandant militar al Hezbollah, într-o lovitură asupra bastionului grupării din suburbiile sudice ale capitalei Libanului, Beirut.

Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a promis răzbunare, dar a declarat că răspunsul va fi „studiat”. El urmează să ia cuvântul marţi la comemorarea de o săptămână a lui Shukr.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: