Skip to content
Politică

Sar scântei! CSM îi răspunde lui Hans Klemm: Afectează încrederea societății în actul de justiție!

CSM, marți, într-un comunicat de presă remis redacției de știri PSnews.ro, reacționează după discursul ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm.

DETALII AICI: Hans Klemm, puternic semnal de alarmă: Sistemul de justitie românesc ar putea fi dezmembrat

Concret, potrivit CSM, o astfel de abordare poate fi de natură a afecta încrederea societății în actul de justiție, cu precădere în magistrați și în organismele judiciare din țara noastră, a căror activitate se desfășoară exclusiv în temeiul legii.

Redăm integral comunicatul CSM:

”Având în vedere discursul public al ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, domnul Hans Klemm, susținut la data de 1 octombrie 2018 cu ocazia deschiderii anului universitar la Facultatea de Drept a Universității București,

Secţia pentru judecători, în majoritate, exprimă îngrijorarea față de afirmațiile privind activitatea Inspecției Judiciare, instituție importantă în configurația autorității judecătorești, care se bucură de autonomie și independenţă operațională, precum și față de unele aprecieri inoportune și selective în legătură cu conduita magistraților.

O astfel de abordare poate fi de natură a afecta încrederea societății în actul de justiție, cu precădere în magistrați și în organismele judiciare din țara noastră, a căror activitate se desfășoară exclusiv în temeiul legii.

Secţia pentru judecători reafirmă, pe această cale, atașamentul la valorile unei cooperări internaționale loiale și subliniază, astfel cum a procedat de fiecare dată când s-a dovedit necesar, nevoia unui mesaj public echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *