Skip to content
Politică

Sar scântei în USRPPLUS. „Aripa” PLUS dă vina pe Barna pentru scăderea în sondaje: se cer „schimbări drastice”

Inquam Photos / Octav Ganea

Datele sociologice publicate de Politico.eu (publicație europeană de analiză politică la nivelul întregii Uniuni Europene) au produs ample discuții în USRPLUS, partidul poziționându-se în prezent pe locul 4 în topul formațiunilor politice în care românii au încredere.

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că mai mulți reprezentanți PLUS, în frunte cu Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu, dau vina pe cei de la USR, în special Dan Barna, pentru scăderea semnificativă a partidului în sondaje. În grupurile interne, cei de la PLUS cer „schimbări drastice” din toamnă, afirmând că direcția spre care formațiunea politică se îndreaptă „este total eronată, lucru dovedit și de ultimele cifre”.

Despre faptul că există nemulțumiri în USRPLUS cu privire la direcția în care se îndreaptă formațiunea politică a vorbit joi și Dacian Cioloș. Europarlamentarul a recunoscut că este nemulțumit de faptul că Guvernul „nu a livrat mare parte din obiectivele pe care noi ni le-am asumat în campanie”. Facem precizarea că Dan Barna este în prezent numărul 2 în Guvernul Cîțu, acesta ocupând funcția de vicepremier.

„Nu stăm bine, deci asta trebuie să o spun. USR PLUS nu stă bine, dacă ne uităm la cifrele acestea, la percepţia publică, în momentul de faţă, dar nici nu aveam cum să stăm bine, atâta vreme, după cum v-am spus, cât Guvernul nu a livrat mare parte din obiectivele pe care noi ni le-am asumat în campanie.

Singurul lucru care ne-a împiedicat pe noi să găsim soluţii pentru SIIJ, să mergem înainte cu depolitizarea în administraţia publică, să avansăm cu pensiile speciale, sunt motive politice interne care nu ţin de blocaje de altă natură, care ne-ar împiedica să facem reforme. Eu cred că dacă noi facem reforme, partea aceea de electorat care ne-a trimis pe noi la guvernare va percepe lucrul acesta pozitiv””, a spus Dacian Cioloş

O agregare a sondajelor realizate în România, prezentată de publicația Politico, arată o scădere a PNL la 18% în intenția de vot a electoratului român și o creștere semnificativă a PSD până la 34%. O creștere importantă o înregistrează și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) care a ajuns la 14%, în timp ce USRPLUS se situează abia pe locul 4, cu 12%. Scăderea USRPLUS a pornit de la jumătatea lunii aprilie, când avea 17%.

Congresul USRPLUS va avea loc la începutul lunii octombrie, iar în cursa pentru președinția partidului s-au înscris până în prezent 3 candidați: europarlamentarul Dacian Cioloș, vicepremierul Dan Barna și senatorul de Brașov Irineu Darău.

Potrivit statutului, președintele partidului va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, de toți membrii partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *