PSnews

Recent

Sar scântei! Sindicatul poliţiştilor: este momentul pentru a ”scoate de sub preș” toate carențele

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, vinjeri, într-un comunicat de presă, a lansat un apel public adresat „poliţiştilor competenţi şi oneşti” cu ocazia scandalului actual din IGPR ca urmare a depistării unui pedofil care lucra ca agent la Brigada Rutieră şi care a comis numeroase infracţiuni de-a lungul timpului fără a fi sancţionat.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă emis de SNAP:

”APEL CĂTRE POLIȚIȘTII COMPETENȚI ȘI ONEȘTI

Stimați polițiști,

Astăzi, meseria pe care o practicați este supusă în mod public, unui test dificil.

Această situație este rezultatul multor acțiuni întreprinse de-a lungul timpului de către politicieni, dar și chiar de către unii polițiști.

Lumea întreagă trebuie să conștientizeze că polițiștii au multe obligații, dar mai au și drepturi, însă aceste drepturi nu le-au fost și nu le sunt respectate, deși ei sunt aceia care se sacrifică, uneori cu prețul vieții, pentru siguranța cetățenilor și apărarea valorilor democrației.

Să facem un simplu exercițiu și să ne imaginăm că acei polițiști/eroi, nu ar fi închis ochii în anul 2016, în evenimentele tragice, și-ar fi continuat activitatea cu profesionalism și cu onestitate. Ar fi fost acesta un caz mediatic ?! cu siguranță NU !

Acum este momentul pentru a ”scoate de sub preș” toate carențele din sistem ce țin de subfinanțare, deficit de personal, legislație, abuzuri, dotare, etc. și care au condus la situația grea în care se află astăzi Poliția Română.

Fac apel la toți polițiștii competenți si de bună-credință, să ne solidarizăm și să reclădim prestigiul pe care trebuie să-l aibă Poliția Română și la care fiecare polițist în parte are obligația morală să contribuie.

Iulian Surugiu

Președinte

Sindicatul Național al Agenților de Poliție”

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi