Skip to content
Politică

Sar scântei! Vicepreședinte al Comisiei Iordache: E o campanie împotriva DNA-ului! EXCLUSIV

www.nasul.tv

Deputatul USR, Stelian Ion, vicepreședinte al Comisiei Iordache, luni, într-o declarație exclusivă pentru PSNEWS.RO, a comentat cele mai recente acuzații lansate la adresa DNA și a șefei acestei instituții, Laura Codruța Kovesi.

În acest context, deputatul USR a ținut să precizeze că DNA este victima unei campanii, dorindu-se slăbirea instituției.

”Nu mi se pare corect ceea ce se întâmplă, să se facă presiuni atât de intense asupra unor autorități judiciare. Avem de-aface cu o structură a Parchetului General, oamenii aceia trebuie lăsați să își facă treaba. Vedem că de foarte mult timp există presiunea aceasta, și din partea politicienilor, și din partea unor persoane din zona presei care induc anumite idei uneori pronind de la niște deficiențe de funcționare care sunt reale, dar se exagerează foarte mult și se induce ideea că DNA-ul este o structură odioasă care se ocupă cu anchete de natură poltiică, persecută politic reprezentanții puteii, nu este o noutate. Este o aberație asta! E o campanie împotriva DNA-ului. Eu nu zic că e doar împotriva doamnei Kovesi, e împotriva instituției, pentru că se dorește slăbirea instituției.”, a declarat acesta pentru PSNEWS.RO.

Pe de altă parte, USR-istul a adăugat că ”nicio structură a statului român nu este perfectă”, însă ultimele cazuri prezentate de presă, ce pun într-o lumină defavorabilă DNA-ul, ”sunt extrase cu penseta astfel încât să se creeze impresia de ansamblu că această instituție nu lucrează corect”.

”Nicio structură a statului român nu este perfectă și nu face greșeli, dar aceste  cazuri sunt extrase cu penseta și se pune lupa pe ele astfel încât să se creeze impresia de ansamblu că aceatsă instituție nu lucrează corect. Eu cred că foarte multe dosare nu și-au urmat cursul așa cum ar fi trebuit să urmeze, ar fi trebuit să fie și mai eficient DNA-ul, dar nu aș demoniza absolut deloc instituția asta. Trebuie lăsată să își facă treaba. Dacă se intervine, mai ales de factorul politic care are interesul care are interesul să oprească activitatea DNA-ului, nu am făcut nimic, s-a terminat cu lupta împotriva corupției. Ce altă structură a avut rezultate de-alungul timpului în România, pe această parte? Doar DNA-ul a avut. Nu cred că este instituție infailibilă, cred că uneori s-au mai făcut și greșeli, trebuie văzute acele greșeli și acționat punctual. Cine a greșit, cine a făcut un abuz, chiar și din cadrul DNA-ului, să plătească. Mi se pare un linșaj mediatic, cred că asta se întâmplă în ultimul timp, a conchis deputatul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *