Skip to content
Societate

Saranga, la Constanţa: RAJA trebuie să fie un exemplu de urmat; Israel are soluţii inovatoare ce pot fi de folos în România

" "

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a declarat marţi, după o vizită pe care a făcut-o la Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa, că ţara noastră trebuie să asigure viitorul resurselor de apă pe care le are momentan, compania constănţeană de apă, prin calitatea serviciilor oferite, putând fi un exemplu de urmat în rândul operatorilor de profil din România.

Vizita la RAJA Constanţa a fost efectuată ca o recunoaştere a relaţiilor de colaborare între regia de apă şi companii din Israel.

" "
" "

„Ce aţi reuşit să faceţi aici, în Constanţa, este ceva care trebuie să fie duplicat, trebuie să fie un exemplu pentru alte oraşe şi judeţe din România. (…) România este bogată în resurse de apă pentru moment, însă viitorul trebuie asigurat. Trebuie să ne gândim să gestionăm şi să folosim concret această bogăţie pe care o aveţi. (…) Astăzi, Israelul contribuie foarte mult la nivel global pentru rezolvarea problemelor legate de managementul apelor uzate, filtrarea apei, desalinizarea, precum şi optimizarea reţelelor de apă. Statul Israel are foarte multe soluţii inovatoare care pot fi de folos în România. Am fost mândru să văd rezultatele eforturilor depuse de ambele părţi în ultimii ani şi sunt încrezător că putem face mult mai mult (…), cred că anul acesta o să să vedem o continuare a acestei bune colaborări„, a spus Saranga într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, unul dintre scopurile mandatului său de ambasador în ţara noastră este dezvoltarea colaborării în domeniul economic între România şi Israel.

Unul dintre scopurile din mandatul meu de aici, din România, este să văd cum putem să colaborăm în domeniul economic, acesta este viitorul. Relaţiile diplomatice dintre Israel şi România sunt la cel mai înalt nivel la care pot fi, chiar este un parteneriat strategic între Israel şi România, iar dacă ne referim la Uniunea Europeană, România este una dintre cele mai apropiate ţări pe care le avem. Colaborarea pe care o avem este în multe domenii, domeniul economic având un potenţial mult mai mare. Avem multe companii din Israel care funcţionează aici, în România, dar potenţialul care există e mult mai mare şi acesta este aspectul principal pentru care sunt aici, la Constanţa„, a spus ambasadorul Israelului în România.

Directorul general al RAJA Constanţa, Felix Stroe, a declarat că, în ultimii ani, regia constănţeană de apă a reuşit să se impună, atât în ţară cât şi peste hotare, în rândul operatorilor de profil, calitatea serviciilor furnizate, recunoscută prin certificări europene, răspunzând tuturor cerinţelor internaţionale din domeniul apei.

Implementăm programul operaţional de investiţii mari, care depăşeşte suma de 650 de milioane de euro, şi desfăşurăm licitaţii la care invităm partenerii noştri să se prezinte şi să îşi prezinte tehnologiile. În ultimii 10-15 ani compania s-a modernizat în continuu. Astăzi, poate este cea mai modernă companie publică de apă din Europa Centrală şi de Est şi în continuare avem proiecte de dezvoltare şi implementare a celor mai noi tehnologii, astfel încât ceea ce oferim cetăţenilor să fie de calitate„, a afirmat Stroe.

În urma întâlnirii între reprezentantul Israelului şi conducerea RAJA Constanţa s-a stabilit, conform lui Felix Stroe, „naşterea, în continuare, a unui grafic de colaborare”, şi, concret, s-a decis ca la jumătatea lunii septembrie, să se organizeze la Constanţa o expoziţie cu cele mai moderne tehnologii de profil, la care vor participa lideri la nivel mondial din Israel, scrie Agerpres.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *