Skip to content
Sport

Sărbătoare a gastronomiei franceze în Capitală

" "

O sărbătoare a gastronomiei franceze se deschide vineri în Capitală cu o degustare de vin și proiecția filmului „Mondovino. In vino veritas” la cinema Elvire Popesco.

Sărbătoarea gastronomiei este un eveniment ce se organizează în Franța cu scopul de a pune în valoare gastronomia franceză prin produse de calitate și prin valorificarea meseriilor din domeniu. Gastronomia franceză este un patrimoniu cultural deosebit de bogat, dar și un sector economic foarte dinamic. Subliniez niște cifre cheie, o cifră de afaceri de 100 de miliarde de euro și un milion de locuri de muncă pentru meseriile din industria de restaurante, artizanat și alimentație publică„, a declarat ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul, vineri, într-o conferință de presă, informeaza agerpres.ro.

" "
" "

Diplomatul a spus că acest eveniment este un prilej de noi experiențe și descoperiri culinare.

Gastronomia franceză este accesibilă tuturor, fiecare se poate apropia de ea prin rețete simple sau mai complicate„, a afirmat Francois Saint-Paul.

El este de părere că produsele românești sunt minunate, dar nu sunt destul de bine cunoscute.

Douăzeci de restaurante, hoteluri, winebars, patiserii și hypermarketuri din Capitală sărbătoresc gastronomia franceză până duminică prin degustări de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele franțuzești în lanțurile de retail și meniuri personalizate în restaurante.

Institutul Francez din România își deschide porțile în weekend și va propune expoziții tematice, proiecții de filme dedicate gastronomiei, degustări de produse cu specific franțuzești, etc. De asemenea, la Cinema Elvire Popesco vor avea loc proiecții de filme în domeniu.

Cu prilejul sărbătorii gastronomiei vor fi prezenți în țară la diferite evenimente chef-ul francez Dominique Frerard, somelierul Jacques Melac și Christophe Lavelle, biofizician de formație, cercetător la Centrul Național francez pentru Cercetare Științifică.

Inițiată în Franța în 2011 pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, această sărbătoare urmărește să valorizeze produsele specifice — de la materie primă la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum și toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *