Skip to content
București

Sărbătoare la Opera Națională: 95 de ani de la inaugurare

www.inyourpocket.com

Opera Naţională Bucureşti a fost serbată la frumoasa vârstă de 95 de ani cu o gală ce a cuprins arii celebre și un spectacol de artificii. I

nvitata specială a Galei Aniversare a fost soprana Anita Hartig alături de solişti de seamă, cu participarea Orchestrei și Corului Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Ciprian Teodorașcu.

Bastion al culturii de înaltă ținută, Opera Naţională Bucureşti a primit şi în al 95-lea an de existenţă celebri artişti şi minunaţi spectatori la Gala Aniversară. Spectacolul s-a încheiat cu aria „Brindisi”, din „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, și colindul „O, ce veste minunată!”. Tabloul a fost completat de un spectaculos foc de artificii şi de zâmbetele celor prezenţi, conform b1.ro.

„Opera a trecut prin mai multe momente, mai plăcute sau mai puțin plăcute, însă fenomenul rămâne. Noi suntem cei care ne schimbăm, noi suntem cei care plecăm, revenim. Opera merge mai departe. Noi slujim un fenomen, slujim o artă, și numai cine a crescut în operă știe cu adevărat ce înseamnă să fii artist, și mă refer și la echipele de tehnicieni și la mașiniștii de scenă și la toate atelierele, și aceștia sunt artiști pentru că și un tehnic se pregătește în ani. Nu sunt meserii foarte cunoscute, de exemplu costumele de operă, costumele de balet, încălțămintea, nu oricine să le confecționeze”, a declarat Beatrice Rancea, director interimar al Operei Naționale București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *