Sârbu îl amenință pe Băsescu cu audierea. „A avut dublă comandă”

Senatorul Ilie Sârbu, membru în Comisia de control a SIE, a declarat vineri, la Alba Iulia, că preşedintele Traian Băsescu înainte să vorbească despre colaborarea cu serviciile secrete a unora dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale ar trebui să vorbească şi despre dosarul său personal. 


„Băsescu nu ar trebui să vorbească şi despre dosarul lui ?”, a spus senatorul Ilie Sârbu. 


Întrebat de jurnalişti dacă e vorba de un dosar de ofiţer acoperit, Sârbu a răspuns că „de de toate”. „La el nici nu mai vorbim de ofiţer acoperit. De la informator la ofiţer, deci nu e o problemă”, a afirmat senatorul PSD. 


De asemenea, întrebat de unde ştie că Traian Băsescu ar fi fost informator sau ofiţer sub acoperire, Ilie Sârbu a menţionat că el spune doar din ceea ce a văzut şi „au văzut şi alţii”.

„Sunt documente care au apărut, au dispărut. Aşa a apărut. Nu l-am verificat eu, nu a fost cazul să-l verificăm. Nimeni nu s-a întrebat după aceea, după cei 10 ani, ce a fost domnul Băsescu. Au trecut cei 10 ani şi nu a avut dublă comandă sau cel puţin aşa spune dânsul. Să iasă dânsul să explice. El a avut dublă comandă în perioada asta ?”, a afirmat Sârbu. 


Întrebat dacă s-ar putea ca Traian Băsescu să fie chemat în faţa comisiei de control a SIE să dea explicaţii, Ilie Sârbu nu a exclus această posibilitate. „Dar ce, preşedintele e în afara legii ? El a adus subiectul în discuţie, nu noi am provocat nebunia asta. Că el nu va veni, ignoră comisiile, e treaba dânsului”, a mai spus senatorul PSD. 


Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că înainte de a-şi depune candidaturile cei care doresc să ajungă în funcţia de şef al statului ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns. ai celor care te-au ales sau să lucrezi numai în interesul lor şi nu în alte interese”, a arătat Băsescu. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL