Skip to content
Politică

Şase bănci sunt de acord cu CONVERSIA CREDITELOR din franci elveţieni în lei

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a declarat, luni seara, că şase bănci din România au fost de acord cu conversia creditelor din franci elveţieni în lei.

Sunt şase bănci care au propus fie conversia creditelor în lei, fie combinarea acestei conversii în lei cu o reducere a sumei datorate sau cu o reducere a dobânzii plătite. Aici mai este loc de discuţii între bănci şi clienţi. Cred că băncile pot găsi resurse pentru a lăsa ceva mai mult”, a declarat Olteanu la TVR.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BNR este vorba despre băncile Bancpost, Volksbank, Piraeus Bank, Raiffeisen, Banca Romaneasca şi OTP Bank, conform romaniatv.net

Peste 1.500 de romani cu credite in franci au iesit in strada si au cerut, duminica, conversia creditelor din valuta (franci, euro sau dolari) in lei.

Banca Nationala a Romaniei a estimat ca institutiile financiare din tara noastra vor pierde 4,3 miliarde de lei (950 milioane de euro) daca se va aplica conversia creditului din franci in moneda nationala la cursul la care a fost contractat imprumutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *