Skip to content
Coronavirus

Șase cadre medicale din județul Constanța au intrat în izolare, după ce un localnic suspect de COVID-19 a intrat plin de sânge în spital și i-a scuipat

Facebook

Managerul Spitalului Orăşenesc Hârşova, Andrei-Bogdan Zidaru, a anunţat luni noapte că solicită Comandamentului pentru situaţii de urgenţă asigurarea pazei instituţiei, după ce un individ aflat în autoizolare s-a autoaccidentat, fiind grav rănit şi a pătruns în incinta spitalului ameninţând, jignind şi scuipând cadrele medicale care interveneau pentru a-i salva viaţa.

„Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie sa faca fata unor situatii extreme, neprevazute, cum este cea pe care o vom relata in cele ce urmeaza. Individul (…), aflat in a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a patruns grav ranit in incinta spitalului amenintand, jignind si scuipand medici si asistente deopotriva, oameni care erau acolo pregatiti sa-i salveze viata. Oameni care au continuat sa isi faca treaba, indiferent de amenintarile acestuia si de faptul ca se expun unui caz suspect de COVID-19”, a postat Zidaru pe pagina de Facebook a Spitalului Orăşenesc Hârşova.

Conform sursei citate, individul a trebuit să fie stabilizat din punct de vedere medical pe treptele spitalului, întrucât a fost imposibil să fie tratat în altă parte, acesta pierzând mult sânge şi fiind într-o stare critică.

„Rezultatul? 6 angajati ai spitalului, nevinovati, care si-au facut treaba cu maxima daruire, aflati acum in autoizolare pana la sosirea vestilor (rezultatele testarii la COVID-19). Si, bineinteles, acest individ, stabilizat, teafar si izolat pana la aflarea rezultatelor. Pe aceasta cale felicitam colegii pentru calmul si tactul de care dau dovada zi de zi, ajutand oamenii, indiferent de riscurile la care se expun. Acesti oameni sunt niste eroi si trebuie tratati ca atare! Nu injurati, nu scuipati, nu batjocoriti, nu umiliti, nu expusi la agenti patogeni fara echipamente de protectie, nu mintiti in dauna propriei sanatati. De asemenea, multumim organelor competente pentru interventia rapida. Stim ca va este greu, mai ales in aceasta perioada de criza. Solicitam public intocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat vietile oamenilor care l-au salvat astazi. Ne va fi din ce in ce mai greu sa continuam in aceste conditii. Este nevoie de mult calm si intelegere. In cursul zilei de maine va fi solicitata comandamentului pentru situatii de urgenta prezenta armatei (sau a unei alte autoritati) pentru a asigura paza institutiei.”, a menţionat managerul Spitalului Orăşenesc Hârşova, Andrei-Bogdan Zidaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *